Print this page

Zmeň banku, zmeň svet. Choose your revolution! Odkazuje študentom raper Vec v novej kampani 365.bank Reprofoto 365.bank

Poukazovanie na klimatické zmeny, boj proti fast fashion, zhromaždenia na námestiach... Spoločným menovateľom všetkých revolučných aktivít sú mladí ľudia. Oni sú mnohokrát zodpovednejší voči svetu ako ich rodičia, ktorí pod tlakom povinností na mnoho vecí rezignovali. Mladí sú často zodpovednejší ako dospelí. Preto by nemali mať „detský účet“, zaslúžia si mať svoj účet navždy zadarmo. Taký je odkaz 365 banky v jej prvej kampani zameranej na študentov.

 

„Naša generácia a generácie pred nami sú zodpovedné za stav sveta, ktorý odovzdávame mladším. 365-ka je bezpapierová banka, v rámci nášho 365.labb sme zaviedli koncept zero-waste a plánujeme podporovať aj ďalšie ekologické aktivity. Uvedomujeme si však, že tí, ktorí majú reálnu šancu tento svet zmeniť, sú práve mladí ľudia. Preto s nimi nezaobchádzame ako s deťmi a neposkytujeme im dočasné výhody limitované vekom, školou či potvrdeniami. Považujeme to za samozrejmosť a zároveň je to najmenej, čo ako banka môžeme pre mladých ľudí urobiť,“ vysvetľuje podstatu novej kampane Juraj Šnirc, head of 365.marketing.

Revolúcia v spoločnosti rovnako ako revolúcia v bankovníctve nepotrebuje súhlas rodičov. Preto si môžu študenti v 365.bank otvoriť účet od 16 rokov doživotne, bez účasti rodičov a bez potvrdenia o škole. Samozrejme, v appke, bez čakaní, bez papierov, pretože rovnako ako oni sami, je ecofriendly aj ich banka.

A čo po škole? Koniec školských čias nemusí znamenať koniec účtu zadarmo. Rozhodne nie, pokiaľ ide o účet v 365. Majú ho navždy zadarmo nielen študenti, ale všetci bez rozdielu a bez ohľadu na vek.

Kampaň 365.bank je nasadená v online priestore, na sociálnych sieťach a v OOH. Je zameraná primárne na študentov stredných a vysokých škôl.

 

Vizitka kampane

Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Creative Director: Martin Motáček
Strategy Director: Dominika Múdra, Vladimír Lefik
Art Director: Jana Malatincová, Simona Machálová
Copywriter: Martin Motáček, Patrícia Al-Hadi
Account Manager: Michal Kopriva
Produkcia: JOJ Production - Katarína Kintlerová