K voľbám vyzýva spot, ukazujúci skutočné emócie pri pôrode (VIDEO)

K voľbám vyzýva spot, ukazujúci skutočné emócie pri pôrode (VIDEO) Reprofoto spot EP

Veľké očakávania, strach, bolesť, a potom neskutočná radosť, dojatie a pohľady na práve narodené deti. Takto vyzerá predvolebný spot, ktorý zverejnil Európsky parlament mesiac pred voľbami.

 

Trojminútová snímka, ktorej autorom je uznávaný režisér Fréderic Planchon z Francúzska, dokumentuje krehké momenty príchodu detí na svet žien z rôznych kútov Európy. Spot s názvom „Vyberte si svoju budúcnosť“ má povzbudiť ľudí, aby išli hlasovať.

Cieľom spotu, v ktorom vystupujú skutočné matky pri tom, ako privedú dieťa na svet, je inšpirovať Európanov, aby sa zúčastnili nadchádzajúcich európskych volieb a premýšľali o tom, akú budúcnosť svojou voľbou pre tieto deti svojou voľbou zariadia.

Filmom diváka sprevádza hlas dievčatka, ktoré apeluje na zodpovednosť voličov. „Každý z nás tu môže zanechať stopu, no spolu môžeme dokázať omnoho viac. Vyberte si Európu, v ktorej budem vyrastať“.

Odporúčame aj: Sajfa, Selassie či Fero Joke dohovárajú ľuďom, aby šli k voľbám (VIDEO)

 „Cieľom filmu je, aby sme sa zamysleli nad tým, prečo volíme. Čím viac ľudí hlasuje, tým silnejšia a legitímnejšia je demokracia. Cieľom je, aby si Európania uvedomili spoločné hodnoty, emócie a zodpovednosti. Aby sa Európania mohli vyrovnať s globálnymi výzvami, musia spolu stáť a vybrať si budúcnosť svojich detí tým, že budú hlasovať v nadchádzajúcich voľbách,“uvádza tlačové oddelenie EP.

Autorom myšlienky je Európsky parlament, kreatívu mala na starosti agentúry & Co. / NoA. Režisérom bol Frédéric Planchon.

 Európske voľby, ktoré sa budú konať vo všetkých krajinách EÚ od 23. do 26. mája (na Slovensku 25. mája) určia budúcu podobu a smerovanie Európskej únie.

Článok vznikol na základe spolupráce Omediach.com a Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.