Reklamy pri Super Bowle priniesli prekvapenie, napríklad spojenie piva a novej série Hry o tróny (VIDEO)

Reklamy pri Super Bowle priniesli prekvapenie, napríklad spojenie piva a novej série Hry o tróny (VIDEO) Youtube Game of Thrones

Na menej kontroverzné témy, humor a známe tváre tento rok vsadili tvorcovia reklám pre prenose z finále zámorskej ligy amerického futbalu, ktorý vedľa prehliadky športového umenia ako vždy priniesol aj boj o pozornosť medzi poprednými značkami.

 

Nemalý rozruch vyvolalo prekvapivé spojenie reklamy na pivo Bud Light s upútavkou na novú sériu seriálu Hra o tróny. Na televíznych obrazovkách sa objavila tenistka Serena Williamsová, herci Steve Carell či Sarah Jessica Parkerová a tiež 30 sekundový trailer na najnovší film z komiksovej série Avengers.

Potom, čo v roku 2017 niekoľko spoločností vo svojich reklamách reagovalo na nástup Donalda Trumpa do prezidentského úradu, sa tento rok inzerenti kontroverziám vyhli. "Namiesto toho ponúkli reklamy, ktoré vyzdvihujú ženy, vzhliadajú k budúcnosti, tiež však vyvolávajú nostalgiu po 90. rokoch," zhrnul denník The New York Times (NYT). Niektoré nedeľné spoty odkazovali na kultúrne fenomény z konca minulého storočia, výrazným motívom boli tiež roboti či umelá inteligencia.

Odporúčame aj: Reklama na Super Bowle, zdôrazňujúca slobodu tlače, niektorých pobúrila (VIDEO)

Veľký záujem pritiahla reklama na Bud Light zasadená do stredovekého prostredia, ktorá sa po 50 sekundách nečakane zmení na upútavku na poslednú sériu Hry o tróny, ktorú začne televízia HBO vysielať 14. apríla. "Nikto nečakal, že z toho bude reklama na Hru o tróny, a mne to prišlo ako výborné a veľmi odvážne spojenie," komentovala nápad Wendy Clarková z agentúry DDB Worldwide.

Ako reklamu s najlepším posolstvom označuje na svojom webe časopis TIME video aplikácia Bumble, ktorá sa prezentuje ako feministická zoznamka, v ktorej je prvý krok na ženách. "Ženy, lopta je na vašej strane," odkazuje krátke video komentované tenistkou Williamsovou. "Urobte prvý krok - v práci, v láske, v živote - a nečakajte, až vám dajú moc. Pretože jednu vec vám nepovedia: My už ju máme," hovorí víťazka 23 grandslamových turnajov.

Ďalšie reklamy sa tradične nezaobišli bez hviezd šoubiznisu, pričom podľa TIME v tomto smere všetky ostatné značky predčila Pepsi, ktorá angažovala komika Carella a raperov Lil Jona a Cardi B. Pivo Stella Artois zase vo svojom spote ukazuje herečku Parkerovú a Jeffa Bridgesa v ich kultových roliach zo seriálu Sex v meste a filmu Big Lebowski. Napriek preferenciám svojich postáv dajú pred koktaily Cosmopolitan a White Russian prednosť práve belgickému ležiaku, pretože "zmena môže byť celkom dobrá vec".

Odkazy na 90. roky doplňuje tiež účasť popovej skupiny Backstreet Boys po boku mladšej hviezdy Chance The Rapper v reklame na nové chipsy Doritos. Ďalšie videá, napríklad firmy Amazon alebo značiek Mercedes a Pringles, zvolili futuristickejšie tóny a zapájajú, hoci predovšetkým humorným spôsobom, najnovšie technológie, či už existujúce alebo vymyslené.

Video Amazonu ukazuje okrem iného herca Harrisona Forda a Foresta Whitakera, ako bojujú s nepodarenými výrobkami využívajúcimi digitálnu asistentku Alex.

Iný technologický gigant Microsoft stavil miesto humoru na emócie a v jeho videu si deti s telesnými handicapmi pochvaľujú špeciálny ovládač, vďaka ktorému si môžu naplno užívať obľúbené videohry. Na svoje si prišli tiež fanúšikovia komiksových superhrdinov. Milované postavy ako Kapitán Amerika a Thor sa pripomenuli v novom traileri na film Avengers: Endgame.