Po Tesle sa aj Škoda nadchla pre Mars, ale po svojom

Po Tesle sa aj Škoda nadchla pre Mars, ale po svojom Foto: youtube Skoda

  

 

 

Zatiaľ čo americká spoločnosť Space X poslala červený kabriolet Tesla do pásu asteroidov medzi Marsom a Jupiterom, francúzske zastúpenie automobilky Škoda vyslalo jednu škodovku rovno na Mars. Či skôr do Marsu. Ide totiž o slovnú hračku: nie s názvom planéty, ale s menom dediny, ktorá sa nachádza v povodí Loiry.

"Dedinka, ktorá má len o trochu viac ako 550 obyvateľov, je obývaná samými Marťanmi," zažartoval aj denník Le Parisien, ktorého zaujala vtipná reakcia na počin americkej konkurencie. Ocenil, že reklama objavuje miesto, ktoré vlastne až doteraz nikto nepoznal.

"Nie, nesnívate, Škoda prichádza na Mars," hovorí sa vo videu, ktoré počas pár dní na twitteri zaznamenalo viac než milión zhliadnutí. Krátke video je paródiou na pristátie amerického astronauta Neila Armstronga na Mesiaci v roku 1969 a na jeho slávne kroky. Vo videu je aj vrelé privítanie škodováckej misie na Marse s transparentmi "Tu je Mars" či "Vitajte u Marťanov", podávanie rúk a "selfie" so starostkou s pásom vo farbách francúzskej trikolóry.