Vo vedení RTVS sú ďalšie zmeny

Vo vedení RTVS sú ďalšie zmeny Foto: Univerzitná nemocnica

Po zmene vedenia televíznej časti sa mení vedenie aj v rozhlase.

 Novou vedúcou odboru rozhlasového spravodajstva bude od októbra Petra Stano Maťašovská, ktorá v minulosti pracovala v Slovenskom rozhlase ako redaktorka a moderátorka.
Počas štúdia pôsobila v domácej redakcii TASR. V rokoch 2006 až 2010 pracovala v Slovenskom rozhlase ako redaktorka a spravodajkyňa Rádiožurnálu, moderátorka hlavnej politickej diskusnej relácie Sobotné dialógy a správ. V rokoch 2010 až 2011 bola reportérkou domáceho spravodajstva v TA3 a v 2011 až 2012 redaktorkou domácej politiky v Hospodárskych novinách. Uplynulých 5 rokov pracovala ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava a počas Ficovej vlády bola riaditeľkou odboru komunikácie na MŽP SR, ministrom je László Solymos (Most-Híd).

Odporúčame aj: Hovorcu na ministerstve nahradila jeho manželka

„Som rada, že môžem byť znova súčasťou verejnoprávneho spravodajského tímu, navyše, pod takým profesionálnym a skúseným vedením. Verím, že sa nám spoločne podarí skvalitniť vysielanie a viac využiť potenciál jedinečného rozhlasového spravodajstva. Je to pre mňa výzva, ktorú vnímam s adekvátnou zodpovednosťou a pokorou," povedala Stano Maťašovská.

 

Odporúčame aj: Poznáme nových šéfov spravodajstva RTVS, aj zo smeráckeho ministerstva


Novým šéfdramaturgom Rádia Slovensko sa stane Michal Dzurjanin. Podľa tlačovej správy nahradí na tejto pozícii Martinu Kubániovú, ktorá nastúpila na materskú dovolenku. Michal Dzurjanin bol v rokoch 1995-96 a 1999 až 2003 redaktorom spravodajstva Slovenského rozhlasu. Následne pracoval ako hovorca Ústavu pamäti národa a v rokoch 2004 až 2011 bol členom Rozhlasovej rady, z toho jedno obdobie jej predsedom. Od roku 2015 bol na tlačovom oddelení ministerstva hospodárstva, kde pracoval s Jurajom Rybanským, ktorý sa stal Riaditeľom sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS.