Rádio Slovensko a Rádio Devín majú novú zvukovú grafiku

Rádio Slovensko a Rádio Devín majú novú zvukovú grafiku Foto: RTVS

Po Rádiu Devín sa v pondelok s novou zvukovou grafikou v éteri predstavilo aj Rádio Slovensko.

 

 

Podľa riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daši Matušíkovej sa v prípade Rádia Slovensko zmení hlavne zvuková grafika, hlasom rádia naďalej ostáva Ján Gallovič a upútavkovým hlasom Vladimír Kobielsky. „Za ústredný slogan Rádia Slovensko sme zvolili Všetko, čo je dobré vedieť, keďže najsilnejšími devízami Rádia Slovensko sú spravodajstvo, pôvodná publicistika či Zelená vlna, ktorá nesporne patrí medzi najlepšie dopravné servisy v slovenskom rozhlasovom éteri," povedala Matušíková.

Poslucháčov Rádia Slovensko budú vo vysielaní sprevádzať nové slogany „To najlepšie vo vzduchu. Rádio Slovensko – všetko, čo je dobré vedieť" a tiež „Informácie vždy na prvom mieste. Rádio Slovensko – všetko, čo je dobré vedieť".

Autorom zvukovej grafiky je hudobník a skladateľ Roman Ferianc, slogan vznikol v interných kapacitách marketingu RTVS a jeho autorom je copywriter Robert Bunča.

V novej zvukovej grafike je zvýraznené audiologo, opustil sa doterajší koncept spievanej verzie, pričom zámerom je podľa riaditeľky Informačných programových služieb SRo Ľubice Hamarovej zvýšenie modernosti a dynamiky vysielania Rádia Slovensko. „Výsledkom by mal byť progresívny posun, ktorý úzko korešponduje s hudobným formátom Rádia Slovensko, ale zároveň s kvalitným, aktuálnym a informačne bohatým slovným obsahom. V tejto podobe zvuková grafika zodpovedá súčasným trendom moderného verejnoprávneho média," dodala.

Pri príležitosti spustenia novej zvukovej grafiky bola vytvorená slávnostná verzia známej zvučky Rádia Slovensko v úprave hudobného skladateľa Vladimíra Martinku, ktorú nahral Symfonický orchester SRo pod vedením dirigenta Maria Košika. Zvučka bude v éteri Rádia Slovensko znieť pri významných udalostiach, výročiach alebo štátnych sviatkoch.

Pred mesiacom RTVS nasadilo novú zvukovú grafiku pre Rádio Devín. Novým hlasom Devína sa stal Vladimír Jedľovský a upútavkovým hlasom Lucia Vráblicová. Autorom zvukovej grafiky je hudobník a skladateľ Roman Ferianc. Ako ústredný slogan Rádia Devín bolo zvolené heslo „Vypnite".