Frekvencie po zrušenom Rádiu Anténa Rock chcú získať Rádio Mária, Dobré rádio či nové rádio ROCK

Frekvencie po zrušenom Rádiu Anténa Rock chcú získať Rádio Mária, Dobré rádio či nové rádio ROCK Ilustr. foto: Rádio Anténa Rock

V aktuálnom výberovom konaní je zaradených 36 voľných frekvencií na terestriálne rozhlasové vysielanie. Najväčší záujem je o dve lukratívne frekvencie a o devätnásť frekvencií po Rádiu Anténa Rock, ktoré minulý rok na jeseň prestalo vysielať.

O najväčší počet frekvencií po Rádiu Anténa Rock, deväť, sa uchádza vysielateľ Rádia Mária, ktorý žiada ešte o ďalšie tri iné frekvencie. Siedmimi z frekvencií uvoľnených po Rádiu Anténa Rock by rád svoje pokrytie rozšíril vysielateľ Rádia VIVA, ktorý má celkovo záujem o šestnásť frekvencií.

Celkovo je v aktuálnom výberovom konaní najvyšší záujem o frekvencie 100,3 MHz Bratislava a 100,3 MHz Trenčín.

Jedenásť frekvencií žiada držiteľa licencie na vysielanie Dobrého rádia.

Spolu až o pätnásť frekvencií, avšak pre štyri rôzne programové služby, požiadala spoločnosť D.EXPRES, k.s. – po tri pre stanice EXPRES, Jemné a Európa 2 a o šesť frekvencií pre novú programovú službu s názvom ROCK.

Zoznam všetkých frekvencií zaradených do výberového konania a žiadateľov (žltým sú označené frekvencie po Rádiu Anténa Rock):

Odporúčame aj: Programová šéfka Rádia Anténa Rock vysvetľuje, prečo rádio končí

Spoločnosť D.EXPRES žiada pre nové Rádio Rock prideliť už spomenutú najžiadanejšiu dvojicu frekvencií, ako aj ďalšiu bratislavskú, trnavskú, martinskú a žilinskú frekvenciu, na ktorých do vlaňajšej jesene vysielalo Rádio Anténa Rock.

Zhodne po šesť frekvencií žiadajú prideliť tiež spoločnosť vysielajúca Rádio SiTy a Marek Petráš pre jeho DETSKÉ RÁDIO, ktoré získalo licenciu na vysielanie na konci minulého roka. Obaja sa medzi inými uchádzajú aj o druhý najžiadanejší kmitočet – 107,3 MHz Poprad, o ktorý by svoje pokrytie spolu s nimi radi rozšírili ďalší štyria vysielatelia.

O päť nových frekvencií žiadajú vysielatelia Rádia Šírava a SUB FM, tri frekvencie zaujali vysielateľa Rádia Lumen. Rádio 7, Trnavské Rádio a Rádio Košice by mohli svoje pokrytie rozšíriť o dve požadované frekvencie. Ostatní šiesti vysielatelia požiadali Radu o pridelenie jednej frekvencie.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu Rady o pridelení frekvencií, je naplánované na utorok 22. marca 2022.