Do súťaže Košický zlatý poklad sa zaregistrovalo rekordných 236 súťažných piesní

Do súťaže Košický zlatý poklad sa zaregistrovalo rekordných 236 súťažných piesní

Do uzávierky 37. ročníka súťaže Košický Zlatý poklad 2021 sa prihlásilo 236 súťažných piesní. Na základe kritérií súťaže vybrala v dňoch 7. a 8. septembra výberová komisia dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vybrala 6 piesní, ktoré priamo postupujú do finále súťaže. Do druhej skupiny vybrala 12 piesní, ktoré budú v semifinálovom kole prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko súťažiť o postup do finále súťaže. Semifinálové kolo súťaže odvysiela Rádio Slovensko 25. septembra od 19.05 h.

Výberová komisia, ktorá rozhodovala o postupujúcich piesňach pracovala v zložení: Igor Timko a Zoli Sallai zo skupiny No Name, Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň, Tomáš Buranovský, hudobný dramaturg Rádia Slovensko Rasťo Očenáš, riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala, riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS Michal Dzurjanin a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

 

Finálový koncert sa uskutoční 6. novembra o 19.00 h v košickom Kulturparku. RTVS odvysiela priamy prenos v éteri Rádio Slovensko a televízny dokument z podujatia odvysiela Dvojka.