Rádio Anténa Rock končí

Rádio Anténa Rock končí Foto: Anténa Rock

Rádio Anténa Rock po siedmich rokoch vysielania končí - poslednýkrát bude vysielať 30. septembra.

„Priatelia, už 1. októbra bude mať Rádio Anténa Rock 7 rokov! Podľa mnohých psychológov je 7-my rok vo vzťahu prelomový. Po veľkej úvodnej eufórii môže prísť veľké fiasko. My ho ale nechceme zažiť. Sme rockeri a je nám bližšia teória, že v najlepšej forme treba prestať. A tak naše vysielanie pomaly končí. Poslednýkrát sa počujeme 30. septembra,“ oznámilo rádio na svojom webe, na čo reagovalo mnoho fanúšikov na sociálnych sieťach veľkým sklamaním.

Rádio Anténa Rock patrilo do rodiny rádií blízkych J&T, ktoré boli obchodne prepojené cez spoločnú servisnú spoločnosť Radioservices. Do skupiny patrili okrem Rádia Anténa Rock aj Europa 2, Rádio Vlna a Rádio Jemné. Finančná skupina sa z trhu rádií rozhodla stiahnuť. Majiteľ rádia Expres spoločnosť Bauer Media Group získala Europu 2 a Jemné a majiteľ Fun Rádia získal Rádiu Vlna. Rádio Anténa Rock, ktoré malo z týchto rádií najnižšiu počúvanosť ostalo na ocot. A tak, napriek žiaľu mnohých skalných fanúšikov, končí.

Odporúčame aj: Programová šéfka Rádia Anténa Rock vysvetľuje, prečo rádio končí

Anténa Rock vzniklo v roku 2014 pôvodne z rádia Anténa (predtým Hey), keď sa preformátovalo z rádia, ktoré hralo hlavne slovenské a svetové hity, na rádio, ktoré hralo iba rock.

Podľa výsledkov posledného prieskumu Median SK-MML-TGI Rádio Anténa Rock s priemernou počúvanosťou 3,38% obsadilo ôsmu  priečku v počúvanosti rádií na Slovensku. Pre porovnanie Expres, ktorý je jednotkou na trhu, má 16,9%.