Nové rádio bude vysielať iba pozitívne správy

Nové rádio bude vysielať iba pozitívne správy Foto: Dobré rádio

Na Slovensku čoskoro začne vysielať nové rádio. Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom stredajšom rokovaní pridelila deväť frekvencií Dobrému rádiu, ktoré mieni vysielať výhradne pozitívne správy. Od roku 2018 vysiela rádio na internete.

„Sme nesmierne radi, že sme členov licenčnej rady presvedčili o potrebe nášho projektu. Slovensko uprostred pandémie potrebuje nádej a pozitívne myslenie. Slovensko potrebuje viac pozitívnych správ v éteri a vďaka Dobrému rádiu ich budeme môcť šíriť medzi ľudí,“ povedal zakladateľ Dobrého rádia Róbert Sedlák, ktorý vlastní aj web dobrespravy.sk.

Nové rádio bude môcť vysielať na deviatich frekvenciách: v Trenčíne, Ružomberku, Nitre, Martine, Čadci, Novom Meste nad Váhom, Prievidzi, Žiline a v Dolnom Kubíne. Radu pre vysielanie a retransmisiu žiadalo až o 21 frekvencií, mimo iných miest aj v Bratislave, Trnave, Košiciach, Prešove a ďalších. „Urobíme všetko pre to, aby sme čo najskôr začali vysielať aj v hlavnom meste a ďalších väčších mestách. Budeme sa uchádzať o ďalšie frekvencie v nasledujúcich výberových konaniach,“ povedal Sedlák.

"Cez deň pôjde o klasické prúdové vysielanie plné aktuálnych informácií, zaujímavostí ale aj súťaží a ďalších interaktívnych prvkov. Večer sa chceme zamerať na hovorené slovo a prinášať rozhovory so zaujímavými ľuďmi či reportáže z regiónov,“ dodal Sedlák.
Dobré rádio je mladším súrodencom portálu DobréNoviny.sk, obe patria pod spoločný mediálny dom s názvom Dobré médiá.

Vysielanie na deviatich frekvenciách chce spustiť v najbližších mesiacoch.