Zomrel jeden z najznámejších slovenských moderátorov Michal Tvarožek

Zomrel jeden z najznámejších slovenských moderátorov Michal Tvarožek Foto: RTVS

Vo veku 78 rokov zomrel dlhoročný rozhlasový redaktor, moderátor a reportér Michal Tvarožek. O úmrtí informujú na sociálnej sieti známi a kolegovia Michala Tvarožka, o úmrtí informovala agentúru TASR maželka redaktora Katarína Tvarožková.

Michal Tvarožek bol jednou z najvýraznejších osobnosti Československého aj Slovenského rozhlasu, ale aj rozhlasových médií.

Odporúčame aj: RTVS v súvislosti s úmrtím Michala Tvarožka mení program

Narodil sa 19. decembra 1942 v Bratislave. Absolvoval Právnickú fakultu UK. Po deviatich mesiacoch práce na právnom oddelení vtedajšieho GR Priemstav sa prihlásil na konkurz do rozhlasu a jeho kariéra sa na vždy spojila s mikrofónom.

Pred približne pol storočím začínal najprv v ekonomickej redakcii a neskôr v redakcii vedy a techniky. Po vpáde vojsk v auguste 1968 robil v uliciach Bratislavy rozhovory, ankety, situačné správy a dostával ich do vysielania.

Po novembri 1989 spoluzakladal spravodajskú reláciu Rádiožurnál. Bol redaktorom, vedúcim redaktorom spravodajstva, ale aj moderátorom, parlamentným spravodajcom. Robil živé prenosy z významných udalostí, ako boli inaugurácie prezidentov, návšteva pápeža Jána Pavla II, vznik SR a jej prijatie do OSN, vstup do EÚ, ale aj štátne pohreby. Popri tom autorsky pripravoval a moderoval Dobré ráno, Kontakty a hlavne Nočnú pyramídu. Za svoju prácu získal množstvo ocenení.