Print this page

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov Foto: Expres

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.  

Ľuba Tomášiková pripravila rozhovor s hokejistom Antonom Šťastným, ktorý spolu s bratom Petrom emigroval v roku 1980 do Kanady. 

Pali Vrbičan hovoril s Michalom Miklovičom z ÚPN o emigrácii a prenasledovaní tých, ktorí s režimom nespolupracovali.  Mariana Tökölyová sa rozprávala s Petrom Sandtnerom, predsedom Konfederácie politických väzňov Slovenska.

Stano Suvák prinesie rozhovor s bývalým politickým väzňom a hercom Ivanom Romančíkom. 
Oli Džupinková s Dominikom Matulajom sa porozprávali s ľuďmi, ktorí emigrovali a žili v utečeneckých táboroch. Mária Kašiarová o cirkvi počas socializmu hovorila s Františkom Neupaverom zo sekcie vedeckého výskumu Ústavu pamäti národa.

Témou rozhovoru Martiny Stanovčákovej a Tomáša Škarbu bola socialistická ekonomika. O nej sa zhovárali s ekonómom Martinom Vlachynským z INESSu. 

Všetky reportáže zaznejú v nedeľu v dopoludňajšom vysielaní, ktoré bude tematicky upravené.

Expres si výročie revolúcie pripomína aj na Instagrame. Špeciálnu kampaň spustil v spolupráci s Ústavom pamäti národa. Fiktívny profil príslušníka ŠTB (@prislusnik_stb) sleduje ľudí na Instagrame a hlásenia o tom zverejňuje na svojom profile.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Záznam č. 21 Dňa 8. 11. o 13.03 začaté sledovanie na rakúskom medzinárodnom letisku Schwechat pri Viedni. O 14.32 vošiel objekt ŠAŠO do letiskovej haly po prílete z Lisabonu v spoločnosti bývalých kolegýň Petry Drobnej a Lucie Ostrej. Na parkovisku ŠAŠO nastúpil spolu s kolegyňami do pristaveného bieleho vozidla Suzuki Swift BA321EW, ktoré šoférovala neznáma žena, vek neurčený. Vozidlo z letiskového parkoviska vyrazilo o 14.47 a o 14. 49 odbočilo na diaľnicu A4, smer Bratislava, kde o 14.53 došlo k strate kontaktu s vozidlom z dôvodu hustej, spomalenej a neprehľadnej premávky. Sledovanie ukončené o 15.22. Plán: Rozposlať do médií ďalšiu sériu kompromitujúcich fotografií v rámci aktívneho opatrenia OPILEC, pripraviť ďalšie aktívne opatrenie na diskreditáciu. Pokračovať v získavaní dôvery objektu PRINCEZNÁ; zistiť ďalšie informácie z osobného života objektov s cieľom diskreditácie objektu ŠAŠO. zapísal: kpt. Š. Tebák #sledujemta

Príspevok, ktorý zdieľa Eštebák (@prislusnik_stb),

 

Špeciálne vysielanie bude pokračovať aj v pondelok. V relácii Braňo Závodský naživo bude hosť
Fedor Gál - prvý predseda VPN.