BBC dala stopku novinke od Madonny, fanúšikovia sú pobúrení (VIDEO)

BBC dala stopku novinke od Madonny, fanúšikovia sú pobúrení (VIDEO) Reprofoto youtube Madonna

Najpočúvanejšia britská rozhlasová stanica BBC Radio 1 sa stala terčom kritiky od Madonniných fanúšikov, pretože do svojho playlistu nezaradila najnovší singel tejto speváčky.

 

Fanúšikovia americkej popovej hviezdy stanicu obviňujú zo snobstva. Tá sa ale obhajuje tým, že pieseň Medellín, duet s kolumbijským spevákom Malumom, nespĺňa jej vysielacie kritériá.

Bežte do hája, vy zatratenia elitári, Madonna stále robí dobrú hudbu, napísal na twitteri jeden z Madonniných "obhajcov", pričom použil aj oveľa ostrejšie výrazy. Ďalší pisatelia BBC Radio 1 vyzývali, aby pustilo nový singel do éteru.

Odporúčame aj: Slovensko sa Eurovízie nezúčastní, Madonna áno

Britský bulvárny denník The Sun s odvolaním na nespresnený zdroj naznačil, že za rozhodnutím stanice môže byť Madonnin vek. Speváčka vlani oslávila šesťdesiatku. BBC Radio 1 sa zameriava na mladých poslucháčov, naproti tomu "dvojka", ktorá pieseň hrá, sa zameriava na staršie publikum.

Prečítajte si aj: Biskupom sa nepáči klip mníšky Like A Virgin od Madonny

Nie je to prvýkrát, čo stanica BBC Radio 1 odmietla vysielať Madonnu. Stalo sa tak už v roku 2015, kedy stanica nezačlenila singel Living for Love. Bulvárny denník Daily Mail vtedy citoval zdroj oboznámený s dianím na stanici, ktorý Madonnu nazval "starou" a "bezvýznamnou". Fanúšikovia potom zaplavili stanicu žiadosťami, aby pieseň začala vysielať, a výber hudby na BBC Radio 1 kritizovalo aj niekoľko umelcov.