Zomrel redaktor Slovenského rozhlasu

Zomrel redaktor Slovenského rozhlasu Youtube/F.O.Music

V utorok 23. októbra zomrel vo veku 69 rokov dlhoročný redaktor Slovenského rozhlasu Pavel Gabriš. Informáciu o úmrtí priniesla ECAV.

 

Gabriš bol dlhoročný redaktor náboženského vysielania Slovenského rozhlasu, bol zároveň evanjelickým farárom, spisovateľom a písal aj do náboženských novín. V Redakcii náboženského vysielania Slovenského rozhlasu pôsobil od roku 1993, z toho desať rokov ako vedúci redaktor. Od roku 2013 bol externým redaktorom. Jeho hlas mohli poslucháči počuť v reláciách Ranné zamyslenia, Viera v živote, Cesty. Minulý rok mu vyšla kniha Svätý nepokoj, ktorá je intímnou spoveďou protestánskeho pastora Dana.

Foto: Facebook Pavel Gabriš

 Pavel Gabriš sa narodil 2. 10. 1949 v Bratislave. Pôsobil ako seniorálny kaplán Považského seniorátu, potom krátko ako námestný farár v Tisovci. V r. 1980 – 2003 pôsobil ako farár v CZ Veľké Leváre a Sládkovičovo. V r. 1982 – 1991 bol biskupským tajomníkom pre vedenie tlačového oddelenia GBÚ Slovenskej evanjelickej cirkvi a. v. v ČSSR a v r. 1982 – 1993 bol externým redaktorom Tranoscia.

Posledná rozlúčka sa uskutoční v pondelok 29. októbra o 11. 15 h v bratislavskom krematóriu.