Lengyelovo rádio Aktual náhle končí

Lengyelovo rádio Aktual náhle končí Reprofoto FB Radio Aktual

Spravodajské rádio Aktual, ktoré minulý rok spustil Martin Lengyel, dlho nevydržalo.


Zamestnanci rádia sa len dnes od Martina Lengyela dozvedeli, že rádio o dva dni od 1. júna končí. Informáciu pre Omédiách.com potvrdili viaceré zdroje blízke rádiu, potvrdil to pre Omédiách.com aj majiteľ rádia Martin Lengyel. S výslednou počúvanosťou rádia nebol spokojný, povedal, preto sa rozhodol tento spravodajský formát zrušiť a vytvoriť nový. Na frekvenciách po rádiu Aktual chce už onedlho spustiť nové hudobné jazzové rádio Jazz FM. (Prinesieme podrobnosti.)

Informáciu o zmene majiteľa a novom rádiu prináša web Omédiách.com ako prvý.

Rádio aktual začalo vysielať v máji minulého roka na frekvenciách po rádiu Rocková republika, ktoré zakladal Lengyel.

Odporúčame aj: Martin Lengyel: Prečo som sa rozhodol rádio Aktual zrušiť a spustiť nové

Rádio najprv viedla Tamara Valková, tá však po niekoľkých mesiacoch z rádia odišla, podobne ako viacero redaktorov - Marta Jančkárová, Robert Kotian. V rádiu skončili moderátori Katarína Žitniaková, Valér Ferko a Tomáš Durček. Najnovšie končia aj správari - Pavol Pirohár, Martina Karlíková.
V rádiu skončil aj editor Igor Zemanovič ale aj zvukárka Andrea Görnerová, obaja idú do RTVS. Viacerí, ktorých sme pri odchode oslovili, boli z vývoja v rádiu sklamaní. Sťažovali sa na nesplnené sľuby, nekomunikáciu, či neprofesionálne vedenie rádia.

Rádio od začiatku roka viedla bývalá politička Zuzana Martináková.

Odporúčame aj: Z rádia Aktual, ktoré riadi Zuzana Martináková, odišlo viacero ľudí

Do povedomia vstúpila aj nekonfliktnými promo rozhovormi s Robertom Ficom či neskôr premiérom Petrom Pellegrinim, v čase, keď obom robil mediálneho poradcu jej manžel Marián Bednár. Na konflikt záujmov vo vysielaní Martináková neupozornila.
"Zuzana riadi rádio už pol roka a teší ma, že je pod jej vedením objektívne a vyvážené,“ povedal pre Omédiách.com Lengel pred necelými tromi týždňami. Avizoval vtedy aj programové zmeny.

Prinesieme stanovisko Martina Lengyela.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na facebooku.

Pamätný je kamarátsky rozhovor Martinákovej s Robertom Ficom, v ktorom si Fico ešte ako premiér hovoril čo chcel, nepadla žiadna kritická otázka. Začína približne o 4:00: