BILLA rozširuje predaj cez Wolt, služba funguje už v 11 mestách

BILLA rozširuje predaj cez Wolt, služba funguje už v 11 mestách Foto: Billa

Spoločnosť BILLA rozšírila predaj svojho sortimentu prostredníctvom donáškovej aplikácie Wolt, reaguje tak na záujem zákazníkov o nákupy cez internet. Na jar BILLA spustila elektronické nákupy v Bratislave, pričom v súčasnosti je táto služba dostupná už v 11 slovenských mestách. Zákazníci si tovar môžu zakúpiť za rovnaké ceny ako pri osobnej návšteve predajne.

Online nákupy z pohodlia domova sú bežnou súčasťou života Slovákov. Na tento trend reflektuje aj sieť supermarketov BILLA, ktorá v máji nadviazala spoluprácu s fínskou technologickou spoločnosťou Wolt. Spočiatku mohli online nákupy cez aplikáciu Wolt využívať iba zákazníci BILLA v Bratislave. V priebehu roka táto možnosť postupne pribudla aj pre obyvateľov Košíc, Nitry, Trnavy, Trenčína, Žiliny, Martina, Popradu, Prešova, Liptovského Mikulášu a Banskej Bystrice.

Foto: Billa

„Sprístupnením predaja približne 3000 položiek z nášho sortimentu cez donáškovú platformu Wolt sme vyšli v ústrety všetkým zákazníkom, ktorí sústreďujú svoje aktivity primárne v online svete. Sme veľmi radi, že o túto službu je veľký záujem, a preto ju rozširujeme po  celom Slovensku.V súčasnosti je našim zákazníkom v aplikácii Wolt k dispozícii celkovo 17 predajní BILLA v 11 slovenských mestách. Počas januára túto službu spustíme aj vo vynovenej predajni v bratislavskej Eurovei, kde zákazníkom ponúkneme až 5000 produktov vrátane čerstvých džúsov, šalátov, prémiového alkoholu, sushi, ale aj rozšíreného sortimentu vegánskych potravín,“ uviedol Arnd Riehl, generálny riaditeľ BILLA.

Foto: Billa

Počas doterajšej spolupráce spoločností BILLA a Wolt obsahoval priemerný nákup 20 položiek. Najčastejšie si zákazníci do virtuálneho košíka vkladali pečivo, mliečne produkty, nealkoholické a alkoholické nápoje, ale aj ovocie a zeleninu. Hoci predajne BILLA sú v aplikácii Wolt otvorené denne od 9. do 21. hodiny (závisiac od konkrétnej prevádzky), najväčší dopyt bol počas piatich mesiacov od spustenia služby zaznamenaný podvečer a večer, od 17. do 20. hodiny. Minimálna suma online nákupu v predajniach BILLA je 8 eur.

BILLA sa ako jeden z hlavných retailových partnerov spoločnosti Wolt zapojila aj do nového vernostného programu Wolt+, ktorý zákazníkom v Bratislave šetrí peniaze za donášku objednávky. „Spoluprácu s BILLA si veľmi vážime. Za niekoľko mesiacov sa BILLA stala jedným z najobľúbenejších obchodníkov na našej platforme. Preto sme veľmi radi, že je v Bratislave aj súčasťou nášho nového lojalitného programu Wolt+ a verní zákazníci tak môžu využívať dopravu zdarma na nákupy v BILLA. Rozšírením donášky potravín do ďalších miest budujeme dominanciu v okamžitej donáške potravín na Slovensku,” povedal Tomáš Beniak, generálny riaditeľ Wolt Slovensko.

Najnovšie