Firmy podnikateľov Křetínskeho, Tkáča, Havrlanta a PPF kupujú Planeo Elektro

Firmy podnikateľov Křetínskeho, Tkáča, Havrlanta a PPF kupujú Planeo Elektro Ilustr. foto: Planeo Elektro

PPF, EC Investments a Rockaway Capital kupujú skupinu FAST, ktorá vlastní reťazec predajní elektroniky Planeo Elektro, ktorý pôsobí aj na Slovensku. Cenu transakcie nezverejnili. Firmy to dnes oznámili v tlačovej správe, obchod ešte musí schváliť Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže.

Firma FAST ČR mala podľa poslednej zverejnenej výročnej správy predvlani čistý zisk 380 miliónov Kč, predaje potom za 10,5 miliardy Kč. Vlani potom mala tržby presahujúce 13 miliárd a zisk pred započítaním úrokov, daní a odpisov cez 900 miliónov Kč, uviedli firmy.

Firmy kvôli obchodu založili spoločnosť Sluggeria, v ktorej drží PPF 40-percentný podiel, EC Investments podnikateľov Daniela Křetínského a Patrika Tkáča ďalších 40 percent a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta 20 percent.

"Skupina FAST na čele so spoločnosťou FAST PLUS je popredným stredoeurópskym veľkoobchodným a maloobchodným predajcom spotrebnej elektroniky, domácich spotrebičov a ďalšie techniky. Jej špecifický obchodný model integruje veľkoobchodná činnosť a vlastný retailový reťazec Planeo Elektro so širokým produktovým portfóliom vlastných značiek ako Sencor, Philco či Fieldmann," napísali firmy do tlačovej správy.

Predajcu zastupoval súčasný predseda predstavenstva FAST ČR Zdeněk Pech. Kupujúci uviedli, že majú plnú dôveru v súčasný manažment, po dokončení nákupu bude firmu riadi predstavenstvo z pätice súčasných dlhoročných manažérov.

Ako uviedol server E15.cz, doterajšími vlastníkmi skupiny FAST boli potomkovia zosnulého podnikateľa Tomáša Smrčka Tomáš a Marek. "Keďže obaja vlastníci boli do nedávnej doby neplnoletí, ich opatrovníkom bol Zdeněk Pech," napísal server.

Najnovšie