Lidl v kampani porovnáva ceny vlastných výrobkov s výrobkami z Kauflandu, Tesca a Billy

Lidl v kampani porovnáva ceny vlastných výrobkov s výrobkami z Kauflandu, Tesca a Billy Reprofoto youtube Lidl

  

 

 

Výrobky neporovnáva už len ministerka pôdohospodárstva., Do porovnávania sa pustil už aj diskontný reťazec Lidl.
Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná na nedávnej tlačovej besede upozorňovala na rozdiely v zložení vo výrobkoch predávaných na Slovensku a v Rakúsku.

Lidl sa rozhodol porovnávať ceny vlastných značiek s výrobkami od konkurenčných predajcov. V týchto dňoch prichádza z tzv. porovnávacou kampaňou s názvom „Máme vlastné značky, máme vlastné ceny". V kampani porovnáva napríklad jogurt vlastnej značky Pilos s jogurtom Danone alebo Viedenské párky (Pilos) s konkurenčným výrobkom Poctivý Vídeňský Párek značky Kostelecké uzeniny.

Kampani predchádzal spotrebiteľský prieskum spoločnosti GfK Slovakia. „Diskontný reťazec sa ľudí pýtal na chuť výrobkov vlastných privátnych značiek a značkových produktov porovnateľnej kvality. Celkovo sa uskutočnilo 8900 anonymizovaných chuťových testov desiatok produktov na vzorke obyvateľov Bratislavy a Banskej Bystrice. Testovania sa zúčastnilo viac ako 1200 respondentov. Vzorky boli pripravené tak, aby opýtaní nevedeli, aký výrobok ochutnávajú. Výsledky hovoria jasnou rečou: ľuďom chutia výrobky privátnych značiek Lidl, aj produkty známych značiek. Privátne značky diskontného reťazca sú však o desiatky percent lacnejšie. Potvrdil to monitoring cien spoločnosti GfK Slovakia, ktorý sa uskutočnil v predajniach Billa, Kaufland a Tesco. Sledované pritom boli štandardné, nie akciové ceny," píše Lidl v tlačovej správe.

"Ak si zákazník kúpi výrobok privátnej značky Lidl, jeho chuťový zážitok bude minimálne tak dobrý ako pri značkovom produkte porovnateľnej kvality. V Lidli však za rovnakú chuť a kvalitu zaplatíte podstatne menej. A preto naozaj má cenu hľadať rozdiel, tvrdí v kampani Lidl.
Pri porovnávaných značkových výrobkoch nie j zrejmé, z z ktorého konkrétneho konkurenčného reťazca produkt je.

„Pri privátnych značkách poznáme receptúru jednotlivých výrobkov, podieľame sa na ich vývoji a máme preto možnosť dohliadnuť na kvalitatívne parametre ako chuť, čerstvosť a zloženie. Pri značkových produktoch to nie je možné," povedal Martin Nagy, konateľ spoločnosti Lidl Slovenská republika zodpovedný za oblasť nákupu a marketingu.

Pokúšame sa získať stanovisko na novú kampaň Lidla od zástupcov Billy, Kauflandu aj Tesca.

Najnovšie