Volebnú pieseň SNS naspieval Superstarista

Volebnú pieseň SNS naspieval Superstarista Foto: FB S. Tomečka

Mnohé strany vstupujú do volieb nielen s niekoľkomesačnou kampaňou, ale aj volebnou pesničkou.

 

 

V roku 2006 na volebných mítingoch spieval s SDKÚ pieseň Modrá je dobrá Miko Hladký zo skupiny Gladiátor. Svoju Vivat Slovakia malo v roku 1994 HZDS, kde si zaspievali Ivan Lexa aj Vladimír Mečiar.

Foto: FB S. TomečekS volebnou piesňou ide do volieb v roku 2016 strana SNS. Pieseň naspieval Samo Tomeček, jeden z finalistov SuperStar z roku 2004. Pieseň predstavil na prvý sviatok vianočný predseda strany Andrej Danko.

„Viem, že je najkrajšie, možno nie najväčšie, Slovensko nádherné, kraj kde chcem žiť. Možno sa náhodou, stávam tou osobou, ktorá tu miluje, každučký kút. Viem, že je najkrajšie, chcem preto najlepšie, je to miesto môjmu srdcu najbližšie. Viem, že je najkrajšie, môže byť silnejšie. Je to jediné miesto môjmu srdcu najbližšie... Možno čaká nás pár ťažkých chvíľ, my vždy pôjdeme na dno síl. Lebo v jednote tá naša sila tkvie, v Slovensku nachádzam svoj pokoj...," spieva Tomeček vo volebnej piesni SNS Moje miesto.

Zaujímavosťou je, že Tomeček vydal v decembri nový album, v klipe k nemu účinkuje okrem iných aj Martin Nikodým, ktorý je dlhoročnou spoločnou tvárou mítingov Smeru aj zábavných relácií RTVS. Tomeček je jedným z hlavných spevákov, ktorí doprevádzajú reláciu Milujem Slovensko, naspieval pre ňu 130 slovenských skladieb.