Rafaja údajne zradila uniforma Štefánika

Rafaja údajne zradila uniforma Štefánika

Obliecť sa do uniformy generála Štefánika a vyliezť v nej na jeho mohylu bol skvelý marketingový ťah, ako sa zviditeľniť pred voľbami. Materská strana SNS to však neocenila.

 

 


Dlhoročný člen SNS Rafael Rafaj prišiel na sobotňajšom sneme o post podpredsedu strany. Časť SNS podľa informácií TASR vyčítala Rafajovi jeho vystúpenie na spomienkovej akcii v máji na Bradle v replike dobovej uniformy Milana Rastislava Štefánika. Ako ďalej píše agentúra podľa hovorkyne strany Zuzany Kohútkovej však na sneme priama kritika týmto smerom nezaznela.

Krátko pred voľbami do europarlamentu Rafael Rafaj ako kandidát v rámci kampane sa vybral aj na Mohylu na Bradle. Na rozdiel od spolustraníkov, ktorí tam boli s ním, sa však riadne vystrojil. Na mohylu Štefánika sa vybral v replike jeho modrej uniformy a počas fotografovania salutoval ako generál.

Viac: Farkašovský robí kampaň SNS po boku Rafaja alias Štefánika

Fotky, ktoré zverejnil na svojom verejnom profile, vyvolali široké pobavenie – mali mnoho zdieľaní na sociálnych sieťach a dostali sa do mnohých médií.

Uniforma mu však v kampani nepomohla. Rafaj sa nedostal do europarlamentu a ak sú informácie TASR pravdivé, tak jeho marketingový nápad nenašiel pochopenie ani v SNS.