Novým hovorcom premiéra bude bývalý novinár, Janíková končí

Novým hovorcom premiéra bude bývalý novinár, Janíková končí Foto: Facebook Eduard Heger

Na pozíciu hovorcu predsedu vlády a Úradu vlády SR od pondelka 27. februára 2023 nastúpi Matej Neumann. Vystrieda Ľubicu Janíkovú, ktorá post hovorkyne vykonávala od júna 2021.

„Keď som prichádzala na úrad, vyhlásila som, že byť hovorkyňou predsedu vlády je profesionálnou výzvou a neopakovateľnou príležitosťou. Po takmer dvoch rokoch v tejto pozícii môžem svoje slová len potvrdiť. Bolo to veľmi intenzívne a náročné obdobie, ktoré si vyžadovalo maximálne nasadenie. Dnes som však dospela k rozhodnutiu, že sa chcem profesionálne posunúť iným smerom. Som vďačná za všetky skúsenosti, ktoré som na úrade nadobudla. Ďakujem predsedovi vlády SR Eduardovi Hegerovi, ďakujem aj svojim kolegom z mediálneho tímu a kancelárie predsedu vlády,“ uviedla Ľubica Janíková.

Foto: Linkedin Matej Neumann

Matej Neumann v minulosti pôsobil ako novinár v televízii Markíza, pôsobil na viacerých hovorcovských pozíciách v štátnej správe aj v súkromnom sektore. Od roku 2021 pracuje v kancelárii predsedu vlády SR.

„S médiami pracujem počas takmer celej svojej profesionálnej kariéry. Uvedomujem si, že komunikovať v mene predsedu vlády, ale aj úradu vlády ako inštitúcie, je veľkou zodpovednosťou. O to viac v náročných ekonomických časoch a v období ruskej agresie na Ukrajine. Doterajšia komunikácia mediálneho tímu aj samotného predsedu vlády smerom k médiám bola vždy korektná a ja som pripravený v nastolenom trende pokračovať,“ povedal Matej Neumann.