Shortlist z FLEMA Media Awards je známy, prvýkrát je na ňom viac kampaní zo Slovenska ako z Česka

Shortlist z FLEMA Media Awards je známy, prvýkrát je na ňom viac kampaní zo Slovenska ako z Česka

FLEMA Media Awards, súťaž, ktorá oceňuje inovátorský a kreatívny prístup v mediálnom plánovaní, vyhlásila tohtoročný shortlist. Z 53 prihlásených kampaní postúpilo do užšieho výberu 22 kampaní v 11 kategóriách.

Najviac kampaní na shortliste má slovenská agentúra WAVEMAKER (3). Zo zadávateľov sa najviac darilo spoločnostiam McDonald's ČR, Slovenská sporiteľňa, ŠKODA Auto, Wolt Česko.

„Tohtoročný ročník je výnimočný. Prvýkrát je na shortliste viac kampaní zo Slovenska ako z Česka. Zároveň bol tento shortlist vybraný rekordným počtom porotcov, ktorí sa kedy v prvom kole poroty zapojili. Je vidieť, že stále viac zadávateľov hľadá inšpiratívne nápady a prístupy, a som veľmi rád, že je vďaka práci agentúr zapojených vo FLEMA, môžeme ponúkať v tak ucelenej podobe.“ povedal Hynek Cimoradský, managing partner usporiadateľskej spoločnosti FLEMEDIA.

Súťaží sa v 12 kategóriách:

• v piatich kategóriách podľa media typu (najlepšie využitie TV, tlače, OOH, rádia a digitálnych médií),
• v dvoch prierezových (Najlepšia komerčná kampaň a Najlepšia nekomerčná kampaň),
• v štyroch kategóriách Media&Insight (najlepšie využitie dát, influencera, real-time marketingu a najlepšie zapojenie zákazníka)
• a jednej špeciálnej kategórii – Najodvážnejší počin. Tá ocení autorov a zadávateľov, ktorí prejavili odvahu a odhodlali sa vo svojej marketingovej komunikácii k riskantným riešeniam.

 Shortlist FLEMA Media Awards 2022 podľa kategórií:



Prihlásené práce hodnotila 97 členná odborná porota. Víťaza vyberie na svojom stretnutí 21. septembra. Vyhlásenie víťazov prebehne v októbri na slávnostnom galavečere v Divadle X10 v Prahe.

Aj tento rok FLEMA vyhlási ocenenie Inovatívny autor, Inovatívny zadávateľ a Grand Prix za absolútne najlepšie hodnotenú kampaň.

FLEMA je organizovaná spoločnosťou FLEMEDIA, ktorá pôsobí na českom trhu od roku 2004. FLEMEDIA je pre ČR a SR reprezentantom Ebiquity, vedúcej svetovej spoločnosti zaoberajúcej sa auditom a poradenstvom v oblasti médií a reklamy.