Z KBS odchádza doterajší hovorca Martin Kramara

Z KBS odchádza doterajší hovorca Martin Kramara Foto: Peter Zimen/KBS

Z Konferencie biskupov Slovenska (KBS) odchádza doterajší hovorca, kňaz Martin Kramara. Na poste bol od 1. decembra 2014. Od júla 2022 sa vracia pôsobiť do Žilinskej diecézy, v ktorej je ako kňaz inkardinovaný. Biskup Tomáš Galis ho menoval za svojho generálneho vikára, informuje KBS.

Komunikáciu KBS s médiami bude do zvolenia nového hovorcu zabezpečovať Tlačová kancelária KBS.

„Som vďačný za možnosť viac než sedem rokov vykonávať službu hovorcu KBS. Vážim si prejavenú dôveru otcov biskupov. Prosím o prepáčenie chýb a nedostatkov. Ďakujem za spoluprácu kolegom v práci i v médiách, s ktorými som prišiel do kontaktu. Prosím tiež o modlitby, aby som na novom mieste mohol konať svoju prácu čo najlepším spôsobom," povedal Martin Kramara.

Martin Kramara je kňazom Žilinskej diecézy. Pochádza z Bytče. Teologické štúdiá absolvoval v Nitre. Za kňaza bol vysvätený 21. 6. 2003. V rokoch 2003 – 2005 pôsobil ako biskupský ceremoniár v Nitre, v rokoch 2005 – 2007 ako kaplán vo farnosti Žilina-Mesto. V rokoch 2007 – 2013 študoval na Pápežskej univerzite Svätého kríža v Ríme, kde absolvoval licenciátne a doktorandské štúdium na Fakulte sociálnej inštitucionálnej komunikácie. V rokoch 2011 – 2013 pôsobil ako duchovný správca Slovenskej katolíckej misie v Ríme.
Od roku 2013 pracoval v Tlačovej kancelárii KBS a ako výpomocný duchovný vo farnosti Bratislava - Dúbravka. V decembri 2014 nastúpil na post hovorcu KBS, kde zotrval dve funkčné obdobia. Nastúpil po Jozefovi Kováčikovi a Mariánovi Gavendovi.