Michal Dyttert odišiel od Veroniky Remišovej do vedenia Coca-Cola

Michal Dyttert odišiel od Veroniky Remišovej do vedenia Coca-Cola Foto: The Coca-Cola Company ČR/SR

Novým riaditeľom pre korporátne záležitosti a udržateľnosť spoločnosti Coca-Cola HBC CZ/SK sa 1. októbra stal bývalý novinár a expert na PR a komunikáciu Michal Dyttert.

„Mojou prioritou na novej pozícii bude otvorená komunikácia s externým prostredím a udržateľnosť značky. Coca-Cola je celosvetovou jednotkou v oblasti znalosti nápojového priemyslu. Budem pracovať na tom, aby sme na Slovensku a v Česku boli aj jednotkou v udržateľnosti,“ hovorí Dyttert.

Do spoločnosti Coca-Cola HBC CZ/SK prichádza Dyttert po ročnom pôsobení na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, kde pracoval na pozícii riaditeľa komunikácie. Oddelenie komunikácie teraz vedie Michal Lukáč.

Michal Dyttert po štúdiu žurnalistiky a politológie pôsobil ako novinár vo viacerých médiách, moderoval politické diskusie v TA3 aj Slovenskej televízií. Medzi rokmi 2006 a 2010 bol hovorcom predsedu parlamentu Pavla Hrušovského. V roku 2010 odišiel do súkromnej sféry - pôsobil na riadiacich pozíciách v spoločnostiach Provident Financial a Tesco.

Na pozícii riaditeľa pre korporátne záležitosti a udržateľnosť v spoločnosti Coca-Cola HBC nahradil Lukáša Zapletala, ktorý sa v rámci spoločnosti presunul na pobočku v Singapure, kde teraz pôsobí ako Legal Operations Director.

„Mám dôveru v to, že Michal bude skvele zapadať do nášho tímu a rodiny Coca-Cola HBC a že pod jeho vedením bude náš lokálny tím ďalej rozvíjať priority v oblasti korporátnych záležitostí a udržateľnosti. Čakajú nás veľké úlohy, akými sú zvyšovanie podielu recyklátu v našich plastových fľašiach, zavádzanie zálohového systému na Slovensku alebo komunikácia našich významných investícií do automatizácie či zlepšovanie našej misie udržateľnosti,“ povedal Dan Timotin, generálny riaditeľ Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.