Print this page

Novou komunikačnou manažérkou Woltu pre strednú Európu je Jana Jarošová Foto: Wolt

Medzinárodná spoločnosť na rozvoz jedál a donášku Wolt rozširuje svoj tím. Najnovšie sa centrálny tím vo Fínsku posilní v oblasti komunikácie pre strednú Európu. Na pozíciu komunikačnej manažérky pre Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko nastupuje Jana Jarošová. Bývala ekonomická novinárka prichádza do Woltu po mnohoročných skúsenostiach vo vedení PR a internej komunikácie v Poštovej banke a 365.bank.

Úlohou novej komunikačnej manažérky bude koordinácia stratégie externej komunikácie Woltu na štyroch stredoeurópskych trhoch a zároveň podpora lokálnych tímov, informuje spoločnosť v tlačovej správe "Wolt naštartoval neskutočnú a obdivuhodnú medzinárodnú expanziu. Počas 5 rokov sa dokázal rozrásť do 23 krajín a pritom si udržať vysokú kvalitu zákazníckeho servisu. Posilnenie biznisu a komunikácie v regióne strednej Európy je prirodzený krok k využitiu príležitostí, ktoré stred Európy ponúka. Je mi veľkou cťou a záväzkom, že som získala dôveru tímu Wolt a môžem sa spolu s ním vydať na túto jazdu," povedala Jana Jarošová, ktorá bola v minulosti redaktorkou Trendu či Hospodárskych novín.

Na trhoch v strednej Európe doručuje Wolt dnes v 37 mestách a v regióne sa naďalej rozrastá. V roku 2021 bude expandovať nielen v oblasti doručovania jedla, ale sústrediť sa bude aj na rozvoj donáškových služieb v sektore potravín a maloobchodu. V roku 2020 uzatvoril Wolt viac ako 1 500 partnerstiev s obchodmi po celom svete. ‎

Foto: Wolt

Wolt expanduje aj na Slovensku. Najnovšie priniesol službu do Žiliny, ktorá je pre Wolt už šiestym slovenským mestom. “Slovenský trh je perspektívny a má veľký potenciál, čo sa týka dopytu po kvalitnej donáškovej službe a aj z pohľadu konkurencie. Rýchly, ale udržateľný rast, s cieľom stať sa lídrom v oblasti donáškových služieb, je našou momentálnou ambíciou,” hovorí Tomáš Beniak, nový generálny riaditeľ Woltu na Slovensku, ktorý sa stal súčasťou tímu vo februári tohto roku. S jeho príchodom na

Slovensku odštartovalo budovanie lokálneho operatívneho tímu. Dovtedy sa všetky aktivity Woltu na Slovensku riadili z Česka. Na lokálnej úrovni sa posilňuje aj marketing, kde nastupuje Adam Lazár ako nový marketingový riaditeľ, ktorý v minulosti pôsobil v oblasti marketingu a digitálneho predaja spoločností VÚB, Orange, či agentúr Platform a Huxley.