Print this page

Progresívne Slovensko spustilo kampaň Stačilo.už Reprofoto youtube PS

Mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko dnes spustila kampaň aj s novou stránkou Stačilo.už, v ktorej vyzýva na odchod Igora Matoviča z postu premiéra.

"Včera sme boli svedkami udalosti, ktorou pretiekol pohár trpezlivosti. Igor Matovič opäť raz obišiel všetky štandardné postupy, obišiel koaličných partnerov a dokonca aj ministra zahraničných vecí. Sme presvedčení, že ľudia už majú dosť neustáleho chaosu, hádok, obrovského množstva zlyhaní a experimentov Igora Matoviča," hovorí predsedníčka PS Irena Bihariová.

"Už rok prichádza namiesto racionálnych rozhodnutí so svojimi “geniálnymi” nápadmi ako bolo plošné testovanie a teraz očkovanie neregistrovanou vakcínou. Už rok namiesto prijímania svojej zodpovednosti zvaľuje vinu na všetkých okolo, naposledy dokonca na všetkých občanov. Už rok namiesto stmeľovania všetkých iba rozoštváva. Rozhodli sme sa, že už naozaj stačilo. Chceme prostredníctvom tejto webstránky vyzvať všetkých občanov, aby vyjadrili súhlas s odchodom premiéra, a zároveň podporili možnosť, ako túto zmenu docieliť bez podpory referenda Hlasu&Smeru," dodáva Bihariová.

Zo súčasnej katastrofálnej situácie podľa PS najviac ťažia Robert Fico a PeterPellegrini, ktorí už zbierajú podpisy za referendum o predčasných voľbách.

"Je našou povinnosťou urobiť všetko pre to, aby sa k moci nevrátili. Preto sme si povedali, že už stačilo. Chceme vás poprosiť o podporu nášho návrhu, aby Igor Matovič skončil vo funkcii predsedu vlády. Vo vašom mene sa následne obrátime na Richarda Sulíka a Veroniku Remišovú a požiadame ich, aby dosiahli odchod Igora Matoviča alebo odišli z jeho vlády," píše na stránke Stačilo.už PS.

Súčasťou kampane je zbieranie kontaktov. Spustenie stránky sprevádzali technické problémy.