Iniciatíva Zaočkujem sa zhromažďuje informácie z overených zdrojov na jednom mieste (VIDEO)

Iniciatíva Zaočkujem sa zhromažďuje informácie z overených zdrojov na jednom mieste (VIDEO)

Informačnú kampaň na podporu očkovania spustila aj iniciatíva Kto Pomôže Slovensku (KPS), ktorá vznikla ako platforma pre finančnú a materiálnu pomoc počas prvej vlny pandémie.

Online platforma má za cieľ poskytnúť verejnosti overené informácie k téme očkovania proti ochoreniu COVID-19 a zdieľať dôvody, ktoré k očkovaniu motivujú bežných aj známych Slovákov. Súčasťou sú aj voľne dostupné materiály pre zamestnávateľov, prostredníctvom ktorých môžu priniesť overené informácie priamo svojim zamestnancom.

Súčasťou kampane je stránka ZaockujemSa.sk, ktorá spája informácie z overených zdrojov na jednom mieste v zrozumiteľnej forme. Prináša tiež príbehy ľudí, ktorí nad očkovaním uvažujú a motivácie, ktoré ich k nemu vedú.
ZaockujemSa.sk vzniklo ako spoločná iniciatíva #KtoPomozeSlovensku, vedeckej iniciatívy Veda pomáha – COVID-19, kreatívneho štúdia Barney a komunikačnej agentúry Seesame. Kampaň čerpá aj z odborného obsahu Ministerstva zdravotníctva SR, s ktorým sa organizátori ohľadom témy očkovania koordinujú.

Platforma ponúka vyhľadávanie výpovedí, ktoré si návštevník stránky môže filtrovať podľa mesta alebo povolania a inšpirovať sa motiváciami, ktoré vedú k očkovaniu ďalších ľudí. Zároveň tiež prináša výpovede odborníkov a zdravotníkov, ktorí už očkovanie absolvovali. Vo video rozhovoroch prezrádzajú, prečo je podľa nich očkovanie užitočné, ako vakcinácia prebieha a aké mali pocity bezprostredne po jej podaní.