Slovenská sporiteľňa je už po šiesty krát najatraktívnejší zamestnávateľ

Slovenská sporiteľňa je už po šiesty krát najatraktívnejší zamestnávateľ

Slovenská sporiteľňa sa opäť stala „Najzamestnávateľom“ roka. V prestížnej ankete portálu Profesia získala ocenenie v kategórii Bankovníctvo, poisťovníctvo a audítorstvo už šiestykrát po sebe a celkovo za deväťročnú existenciu ankety už ôsmykrát. O najatraktívnejšom zamestnávateľovi rozhodlo tento rok rekordný počet 78-tisíc hlasujúcich.

Tohtoročné víťazstvo je zvlášť výnimočné, pretože každodennú snahu o čo najlepší zamestnanecký a klientsky zážitok sprevádzal aj každodenný zápas o ochranu zdravia kolegov i  klientov. „Zažili sme v priamom prenose, čo znamená zraniteľnosť, neistota a akou hodnotou je zdravie. Veľmi som hrdá, že sa potvrdilo, že zodpovednosť, pokora, vytrvalosť a predovšetkým ľudskosť sú našimi skutočnými hodnotami,“ zhodnotila Zuzana Poláková, riaditeľka zamestnaneckej skúsenosti Slovenskej sporiteľne

Ako uviedol portál Profesia: „Náročný rok 2020 priniesol enormný záujem verejnosti, o víťazoch rozhodlo rekordných 78-tisíc hlasujúcich. Výsledky ovplyvnila aj koronakríza. Zmenili sa totiž dôvody, podľa ktorých ľudia hlasovali. Vlani rozhodovali najmä kvalitné služby či známa značka. Teraz išlo najčastejšie o kolektív, dobré meno a pracovnú istotu.“

Foto: Slovenská sporiteľňa

„Myslím si, že za ocenením stojí to, čím Slovenská sporiteľňa naozaj je. Hlavnú rolu hrali George, digitalizácia, objavovanie talentov, posilňovanie našej kultúry a tiež zvládanie pandémie. Veľmi si vážim, že naša snaha bola ocenená. Táto cena patrí všetkým sporkárkam, sporkárom, ale tiež našim klientom a našim fanúšikom – je to odmena za prácu, nasadenie a dôveru v Slovenskú sporiteľňu, ďakujeme!“ dodala Zuzana Poláková.

Cieľom ankety o Najatraktívnejšieho zamestnávateľa je zverejniť rebríček zamestnávateľov, ktorí dokážu ľudí na Slovensku osloviť svojím férovým prístupom k zamestnancom a prostredím, ktoré pre svojich ľudí vytvárajú. „Základom pre stabilnú spoluprácu založenú na dôvere je work – life balance a pochopenie pre rôzne životné situácie zamestnancov, ktoré zväčša zasiahnu aj pracovnú oblasť. Preto Slovenská sporiteľňa ponúka svojim zamestnancom nielen možnosti plných, ale aj polovičných úväzkov, home office, či špeciálne úväzky prispôsobené mamičkám na materskej a rodičovskej dovolenke a množstvo ďalších benefitov,“ uzatvára Poláková.