Lego začne predávať najväčšiu stavebnicu, má viac ako 9000 kociek (VIDEO)

Lego začne predávať najväčšiu stavebnicu, má viac ako 9000 kociek (VIDEO) Foto: Lego

Milovníci legových kociek si môžu tento rok dopriať ojedinelý zážitok vďaka doteraz najväčšej stavebnici, ktorú výrobca začne predávať ešte pred Vianocami.

Zostaviť rímske Koloseum z viac ako 9000 dielikov potrvá aj zručným jedincom možno aj viac ako týždeň, model ikonické rímskej stavby potom bude po dokončení vysoký 27 centimetrov a široký viac ako pol metra, uviedla dánska firma v tlačovej správe.

Titul najväčšia stavebnica lega doteraz držal model hviezdnej lodi Millennium Falcon zo sci-fi ságy Hviezdne vojny, ktorý sa skladá z viac než 7500 dielikov.

Model Kolosea navrhol dizajnér Rok Žgalin Kobe, ktorý sa pokúsil pôvodnú stavbu čo najvernejšie napodobniť. Okrem iného použil niekoľko rôznych odtieňov pre kamenné prvky, aby evokoval zub času, ktorý sa na 2000 rokov starej stavbe antického amfiteátra podpísal.

"Jedna z najväčších výziev a kľúčová vec pre mňa bola zachovať monumentalitu Kolosea aj vo forme stavebnice lega. Tiež som vedel, že model by mal ukázať architektonické prvky originálu, rady stĺpov a oblúkov v niekoľkých odlišných slohoch," opísal prácu dizajnér.

Nová stavebnica sa má do obchodov dostať prvýkrát na Čierny piatok (Black Friday), teda 27. novembra. Čierny piatok je dňom, kedy obchodníci usporadúvajú predvianočné výpredaje a pre amerických maloobchodníkov zvyčajne najrušnejším nákupným dňom v roku.