Kofola má zmeny vo vedení marketingu

Kofola má zmeny vo vedení marketingu Pavol Chalupka Foto: Kofola

Skupina Kofola v lete rozšírila svoje portfólio akvizíciou spoločnosti Espresso, ktorú spojila so spoločnosťou LEROS a vytvorila tak nový pilier skupiny. V tejto súvislosti posilňuje tímy.

 

Do čela marketingu spoločnosti LEROS sa k 1. novembru postavil doterajší šéf marketingu Kofoly ČeskoSlovensko Karel Hrbek a jeho pozíciu v Kofole preberá dlhoročný „Kofolák“ Pavol Chalupka. O zmenách informuje spoločnosť tlačovou správou.

Hrbek sa podieľa na komunikácii značiek spoločnosti Kofola 15 rokov a jeho nástupca Chalupka s krátkou prestávkou 13 rokov. „Karel Hrbek sa najskôr venoval značke Kofola a pomohol jej vytvoriť silné spojenie s motívom lásky, posledné 4 roky už držal ochrannú ruku nad marketingom všetkých značiek spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko,“ píše spoločnosť.

Pavol Chalupka vyštudoval marketingovú komunikáciu na Univerzite svätého Cyrila a Metoda v Trnave a v minulosti pôsobil aj ako marketing manager v spoločnosti Rover a brand manager v spoločnostiach Stock Slovakia a Heineken Slovensko. Ako brand manager v skupine Kofola sa najskôr venoval značkám Jupí a Jupík a neskôr mu bola na Slovensku zverená značka Kofola Original. Po takmer štyroch rokoch využil príležitosť a ako senior brand manager riadil až do roku 2012 marketing značiek Vinea, Snipp, Chito, či Top Topic. Po krátkej pauze, keď sa venoval marketingu na trhu s alkoholickými nápojmi, sa vrátil do Kofoly a ostatných päť rokov strávil na čele Rajec tímu a celého vodného portfólia spoločnosti Kofola.

„S Kofolou sa pozitívne ovplyvňujeme už podstatnú časť môjho života. A tak sa teším na napĺňanie nových predsavzatí, ktorými sú riadenie najúdernejšieho marketingového tímu v ČeskoSlovensku a nová éra upevňovania všetkých našich značiek v srdciach spotrebiteľov,“ hovorí Pavol Chalupka, marketingový riaditeľ Kofola ČeskoSlovensko.

Spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov v strednej Európe, s deviatimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina Kofola zamestnáva 2000 ľudí.