Fórum života: Vyjadrenia organizátorov pochodu, že s ĽSNS máme spoločný cieľ, považujeme za nebezpečné

Fórum života: Vyjadrenia organizátorov pochodu, že s ĽSNS máme spoločný cieľ, považujeme za nebezpečné Foto: Fórum za život

Občianske združenie Fórum života zverejnilo vyhlásenie, v ktorom sa dištancuje od vyjadrení organizátorov Národného pochodu za život.

Aj zástupcovia organizácie Fórum života prišlo v nedeľu 22.9.2019 podporiť Pochod za život. "Fórum života je od svojho vzniku jednoznačne ZA život každej ľudskej osoby bez ohľadu na stupeň jej vývoja, národnosť, farbu pleti či orientáciu. Vyjadrenia organizátorov pochodu, že so stranou ĽSNS máme spoločný cieľ, nezdieľame a považujeme ich priam za nebezpečné. Hoci vítame každú podporu ochrany ľudského života, kladieme dôraz na ochranu naozaj každého jedného života. Sme presvedčení, že postoj, ktorý je ZA ŽIVOT, musí byť v súlade aj iným prejavmi a s konkrétnymi činmi. Mnohé doterajšie prejavy spomínanej strany s týmto v súlade rozhodne nie sú," píšu zástupcovia Fóra života vo vyhlásení.

Odporúčame aj: Presbyterstvo CZ ECAV Bratislava Staré Mesto:Podporujeme zachovanie Zákona o umelom prerušení tehotenstva

"Prácu Fóra života, ktoré združuje mnohé ďalšie organizácie, je vidieť v rôznych projektoch, ktorými už TERAZ a DLHODOBO chránime a podporujeme život a rodinu. Veríme, že aj takto pomáhame spoločnosti dospieť k väčšej úcte k ľudskému životu – aj k tomu nenarodenému. Je pre nás dôležité, aby ste to vedeli," dodávajú.

Odporúčame aj: Chromík sa ospravedlňuje hovorcovi Pochodu za život

Napriek tomu, že organizátori ešte pred pochodom upozorňovali, že sa dištancujú od nevhodných prejavov na pochode, zástupcovia ĽSNS na pochod prišli a v dave sa zviditeľňovali vlajkami a tričkami s logom strany, pričom organizátori ich z pochodu nevykázali.

Odporúčame aj: Pochod za život promujú aj Kotlebovci, organizátori sa dištancujú od nevhodných prejavov

Hovorca organizátorov pred pochodom povedal, že prítomnosť vlajok a logá považuje za rozpor s pravidlami pochodu, povedal aj to, že s Kotlebovcami majú pri potratoch rovnaký cieľ.