Od premiéra odchádza jeho šéf komunikácie

Od premiéra odchádza jeho šéf komunikácie Foto: FB P. Pellegrini

Z Úradu vlády odchádza Tomáš Kuča, ktorý od októbra minulého roka bol šéfom komunikačného oddelenia premiéra a šéfoval jeho mediálnym poradcom.

 

Na Úrade vlády oficiálne končí 31. augusta. Dôvodom je nová ponuka, ktorú dostal. „Považujem za dôležité poďakovať Petrovi Pellegrinimu, ktorého vnímam ako mimoriadne pracovitého pragmatika a profesionála, za príležitosť pracovať v jeho tíme na Úrade vlády. Je to pre mňa veľká profesionálna skúsenosť," povedal Kuča pre web Aktuality.sk, ktorý o jeho odchode informoval.

Bývalý novinár sa vracia k Tomášovi Druckerovi, od ktorého dostal ponuku a pre ktorého roky pracoval. „Tomáš Drucker… ma oslovil na spoluprácu. Vyhodnotil som to ako profesionálnu výzvu a súhlasil som," dodal Kuča pre Aktuality.sk.

Foto: Linkedin T.K.

Z komunikácie Druckera posledné mesiace je zrejmé, že sa chystá založiť politickú stranu. Čo bude robiť Kuča pre Druckera zatiaľ nie je známe.

Tomáš Kuča vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Začínal ako novinár v Hospodárskych novinách a v denníku SME, neskôr bol redaktorom televízie Markíza. V rokoch 2008-09 bol šéfredaktorom spravodajstva a športu v TV Markíza. S bývalým novinárom Pavlom Pavlíkom neskôr založil PR agentúru.

V minulosti za Tomáša Druckera šéfoval tlačovému oddeleniu Slovenskej pošty. Keď sa stal v roku 2016 Drucker ministrom zdravotníctva, Kuča sa stal šéfom tlačového oddelenia rezortu. Pre ministerstvo zdravotníctva už v minulosti pracoval. Jeho firma Fair Play Media v rokoch 2011 až 2012 robila poradenstvo pre ministra za KDH Ivana Uhliarika.