Poštová banka spustila Apple Pay pre svojich klientov

Poštová banka spustila Apple Pay pre svojich klientov Zdroj: Poštová banka

Vďaka Apple Pay je platba za tovar a služby omnoho pohodlnejšia a bezpečnejšia. Nezáleží na tom, či nakupujete v kamennom obchode, alebo preferujete eshopy.

 

Cez Apple Pay sa dá už dlhšie platiť v Slovákmi obľúbených dovolenkových destináciách ako je Taliansko, Španielsko či Francúzsko. Spolu so Slovenskom začal Apple Pay fungovať aj v Grécku, Chorvátsku, Bulharsku, Cypre, Estónsku, Lotyšsku, Lichtenštajnsku, Litve, na Malte, v Portugalsku, Rumunsku a v Slovinsku. V súčasnosti je táto služba dostupná už v 54 krajinách sveta, vrátane našich susedov – Česka, Maďarska, Rakúska, Poľska aj Ukrajiny. Zaujímavosťou je, že s Apple Pay zaplatíte napríklad aj vo Vatikáne.

„Apple Pay uľahčí našim klientom platenie v obchodoch aj vtedy, keď svoju peňaženku nechajú doma,“ hovorí Lýdia Žáčková. Nie je to len pohodlná, ale aj bezpečná forma úhrady. Keď používate Apple Pay, číslo vašej platobnej karty sa vo vašom Apple zariadení (telefóne, tablete, hodinkách či počítači) neuloží. Naopak, aplikácia vytvorí pre vašu platobnú kartu virtuálne číslo , tzv. token, ktoré je unikátne a tým pri platení zabraňuje zneužitiu údajov o vašej fyzickej platobnej karte.

„Navyše, každá transakcia cez Apple Pay sa v prípade platby telefónom autorizuje cez Touch ID alebo Face ID, v závislosti od typu vášho iPhonu. Platby s iWatch sú zase zabezpečené 4-miestnym bezpečnostným kódom, ktorý si sami zvolíte,“ vysvetľuje Lýdia Žáčková.

Mnohí zákazníci ocenia i to, že Apple Pay sa dá ľahko nastaviť a používatelia neprídu ani o odmeny a benefity ponúkané za platby klasickými platobnými kartami.
Platiť pomocou Apple Pay sa dá aj online. U internetových obchodníkov, ktorí akceptujú spôsob platby cez Apple Pay, svoj nákup takisto potvrdíte len pomocou overenia cez Touch ID alebo Face ID. Nie je nutné, aby ste zadávali akékoľvek údaje o vašej platobnej karte či vypĺňali svoje fakturačné údaje. Na platbu bude použitá vaša platobná karta, ktorú máte pridanú v Apple Pay. Platba za tovar a služby cez Apple Pay je teda naozaj pohodlná, bezpečná a jednoduchá.

Využívať ju môžete na iPhone SE, iPhone 6 alebo novších, v prípade iWatch službu podporujú všetky generácie hodiniek. Online platby s Apple Pay podporujú aj zariadenia iPad Pro, iPad Air, iPad a iPad mini modely s Touch ID alebo Face ID. Takisto aj všetky modely počítačov Mac s Touch ID, prípadne modely, ktoré boli uvedené v roku 2012 a neskôr a sú prepojené s iPhonom alebo iWatch, ktoré podporujú Apple Pay.

„Dnes so spoločnosťou Apple a Poštovou bankou spúšťame jedinečnú platobnú službu Apple Pay. Na Slovensku je vydaných viac ako 5 miliónov bezkontaktných platobných kariet a 97% platobných terminálov túto technológiu podporuje. Podľa nášho nedávneho prieskumu až 73% Slovákov považuje platbu mobilným telefónom za najlepšiu alternatívu k platbe kartou. Slovenskí spotrebitelia sú veľmi otvorení technologickým inováciám, preto veríme, že veľmi pozitívne prijmú i ďalšie novinky v oblasti mobilných platieb. Veľkou výhodou Apple Pay je rýchlosť a pohodlie, rovnako i bezpečnosť transakcií, ktorú zabezpečuje tokenizačná technológia Mastercard. Tá umožňuje bezpečne prepojiť mobilné zariadenie s platobnou kartou,“ povedal Luděk Slouka, riaditeľ rozvoja produktov a inovácií Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.

Pre viac informácií o Apple Pay navštívte: http://www.apple.com/apple-pay/.