Čaputová predstavila ďalších ľudí z jej nového tímu, známe je aj meno šéfa komunikácie

Čaputová predstavila ďalších ľudí z jej nového tímu, známe je aj meno šéfa komunikácie Foto: FB Zuzana Čaputová

Novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová dnes predstavila ďalšie mená z jej tímu, ktorý s ňou príde do prezidentského paláca.


V sociálnej oblasti jej bude radiť sociologička Zuzana Kusá.  „Okrem životného prostredia a sociálnych tém je mojou prioritou aj právo a spravodlivosť, kde sa okrem iných odborníkov a odborníčok budem radiť s pánmi Radovanom Palom a Petrom Kubinom. V témach zahraničnej politiky a bezpečnostnej politiky mi bude radiť pán Peter Bátor, ktorý viedol odbor zahraničnej politiky už počas pána prezidenta Kisku a v mojom tíme bude pôsobiť na poste poradcu. V otázke európskej politiky sa budem radiť s Michalom Šimečkom. V oblasti komunikácie mi bude radiť Martin Burgr, ktorý viedol moju komunikáciu už počas kampane. Som rada, že tím poradcov pre oblasť vnútornej politiky posilní aj Vladimír Talian, ktorý bol v minulosti aj poradcom pani ministerky Žitňanskej,“ napísala Čaputová na facebooku.

Martin Burgr – poradca pre komunikáciu
Vyštudoval politológiu a mediálne štúdia na Masarykovej univerzite v Brne v roku 2016, kde počas štúdia učil predmet zameraný na argumentáciu a kritické myslenie. V minulosti viedol Slovenskú debatnú asociáciu. Je zakladateľom Akadémie kritického myslenia. Od roku 2015 pôsobil ako asistent poslanca NR SR. Neskôr bol zodpovedný za komunikáciu v kampani Matúša Valla a viedol komunikáciu v kampani Čaputovej.

Zuzana Kusá – poradkyňa pre sociálnu oblasť
Slovenská sociologička, venujúca sa verejnému akademickému výskumu a výuke v oblasti sociológie. V súčasnosti pracuje pre Sociologický ústav SAV. Vo svojej práci sa venuje predovšetkým témam vzdelávania, chudoby a sociálneho vylúčenia.

Odporúčame aj: K Čaputovej ide bývalý moderátor O 5 minút 12, známy komentátor aj aktivista

Peter Bátor – poradca pre zahraničnú politiku, bezpečnosť a obranu
Vyštudoval medzinárodné vzťahy a diplomaciu na Univerzite Mateja Bela. Pôsobil ako expert, poradca a diplomat na ministerstve obrany, ministerstve zahraničných vecí a v Stálej delegácii Slovenskej republiky pri NATO. Od roku 2015 pôsobí v Kancelárii prezidenta ako expert na bezpečnosť, neskôr riaditeľ odboru zahraničnej politiky.

Peter Kubina – poradca pre oblasť práva a spravodlivosti
Vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského, advokátom je od začiatku roka 2009. V súčasnosti je vedúcim partnerom bratislavskej pobočky advokátskej kancelárie Dentons. Je špecialistom na ústavné právo. Pred Ústavným súdom zastupoval viacero významných prípadov, ako nevymenovanie generálneho prokurátora, zrušenie Mečiarových amnestií či spory týkajúce sa ochrany slobody prejavu, slobody médií, ochrany vlastníckeho práva a práva na spravodlivé súdne konanie.

*Radovan Pala – poradca pre oblasť práva a spravodlivosti
Štúdium na Právnickej fakulte UK v Bratislave, počas ktorého absolvoval študijné pobyty na Karlovej Univerzite v Prahe a Freie Universität v Berlíne, ukončil v roku 1999. V roku 2003 získal summa cum laude titul LL.M. na právnickej fakulte Rijksuniversiteit v Groningene v odbore medzinárodné obchodné právo. Je zakladajúcim managing partnerom advokátskej kancelárie Taylor Wessin. Podieľal sa na príprave legislatívy obmedzujúcej pôsobenie tzv. schránkových spoločností.

*Vladimír Talian – poradca pre vnútornú politiku
V rokoch 1998 a 2003 pracoval na občianskych kampaniach „Volím, teda som” a „Nie je nám to jedno”. Roky pôsobil v rozhlase, v roku 2006 sa stal šéfom Rozhlasovej rady Slovenského rozhlasu, pracoval v Rádiu_FM. Bol poradcom ministerky spravodlivosti a poslankyne NR SR Lucie Žitňanskej. Ako komunikačný stratég radil v primátorských voľbách vtedajšiemu kandidátovi Matúšovi Vallovi.

Novinkou, ktorá tu doteraz nebola, bude aj špeciálny odborný poradný orgán pre oblasť menšín, v ktorom budú pôsobiť priamo zástupcovia a zástupkyne národnostných menšín. Ich mená sa chystá oznámiť koncom týždňa.