Poštová banka ruší dress code. Reklamným nosičom je generálny riaditeľ (VIDEO)

Poštová banka ruší dress code. Reklamným nosičom je generálny riaditeľ (VIDEO) Reprofoto youtube PB

Poštová banka sa rozhodla zmeniť svoju firemnú kultúry - ruší dress code. Na komunikáciu novinky v rámci internej aj externej komunikácie si banka zvolila neštandardný nosič, je ním generálny riaditeľ, ktorý má oblečenú bielu košeľu, na ktorej je vytlačený text novej stratégie v banke.

 „Viac ako kravaty a podpätky si ceníme ľudskú jedinečnosť a veríme, že najlepšie nápady vznikajú vďaka tomu, že ľudia majú priestor na to, aby mohli byť sami sebou,“ hovorí v reklamnom videu generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko. 

Na košeli má takýto oznam: „Sme neformálna banka s otvorenými názormi. Náš úspech nestojí na manžetových gombíkoch, ihličkách či drahých oblekoch. Nechceme chodiť každý deň do práce v saku len preto, lebo sa to patrí. Nechceme aby naše výkony a motiváciu zaväzovali kravaty. Pretože len vtedy sme slobodní, ak sa cítime slobodne aj pri výbere oblečenia.“

 Čo znamená zrušenie dress codu v Poštovej banke?

Fanúšikovia oblekov ich môžu aj naďalej nosiť, no všetci na centrále majú možnosť chodiť do práce v tom, čom sa cítia slobodne. „Banka nikomu nič nezakazuje, ani neprikazuje. Neobáva sa ani anarchie v podobe plážovej kultúry, pretože v nej pracujú ľudia, ktorí sú v prvom rade profesionáli. Aj tento krok je súčasťou zmeny Poštovej banky k jej neformálnosti a modernosti. A keďže zamestnanci sú jej najdôležitejšou zložkou stali sa takéto príjemné zmeny v internom prostredí jej prirodzenou súčasťou,“ oznámila banka.

 

Foto: Poštová banka

Zamestnanci sa o zmene dozvedeli na „Kafé s Andrejom Zaťkom“ a prostredníctvom bielych košieľ, na ktorých je vytlačená informácia o zmene dress codu. Takto špeciálne upravené košele mal na sebe generálny riaditeľ ale aj manažéri a manažérky jednotlivých úsekov. Podobne informovala banka o zmene aj novinárov. Informácia prišla vytlačená na bielej košeli.

Foto: Poštová banka

Kampaň o zrušení dress codu sprevádzal aj prieskum, ktorý ukázal, že Slováci si na formálne oblečenie nepotrpia a na pracovisku je pre nich dôležitá najmä zdvorilosť, rešpekt a úcta voči druhému.

Spolu so zrušením dress codu banka vyhlásila zber nepotrebného biznis oblečenia. „Na všetko sa snažíme pozerať komplexne. Aj pri zbierke sme sa pýtali samých seba, čo s oblečením, ktoré už nie je vhodné na darovanie. Uvedomujeme si, že rýchla móda je rovnako veľký problém ako prebytočné plasty. Aj preto okrem zberu oblečenia usporiadame workshopy, na ktorých budeme spolu s Nosené učiť zamestnancov, ako z nepotrebného oblečenia vyrobiť obal na notebook, vrecká na potraviny či urobiť zo starej košele novú,“ povedal Zaťko.

Kampaň obliekaní a prístupe spustila banka v printe, online komunikácii a na sociálnych sieťach.