Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom Foto: SlSp

Slovenská sporiteľňa získala ocenenie Hypotéka roka, ktoré udeľuje týždenník Trend v spolupráci s Fincentrom. V hodnotení odbornej poroty dominovala vo všetkých hodnotených kritériách, spravidla s vysokým odstupom.

 

Získala aj špeciálnu cenu Trendu za užitočnosť a cenu Banka bez bariér od Slovenského paralympijského výboru. Cena Refinančná hypotéka roka je ušla len o jednu desatinu bodu.

Porota pri bodovaní Hypotéky roka hodnotila päť oblastí – výšku poplatkov, úrokové sadzby, to, aké príjmy banka akceptuje, ako flexibilné sú jej podmienky a tiež komplexnosť ponuky. Slovenská sporiteľňa zvíťazila vo všetkých piatich, pričom v štyroch s výrazným náskokom.

„Trh hypoték za posledný rok výrazne ovplyvnili regulácie a my robíme všetko preto, aby sme aj v dobe sprísňujúcich sa podmienok financovania vedeli ľuďom pomôcť na ich ceste za vlastným bývaním. Zjednodušujeme procesy, prinášame moderné digitálne riešenia, pomáhame s administratívou na katastri. Aj v časoch čoraz intenzívnejšieho konkurenčného boja si tak držíme pozíciu najväčšieho poskytovateľa hypoték. Preto som rád, že s voľbou klientov sa zhodla aj odborná porota,“ uviedol Pavel Cetkovský, člen predstavenstva a finančný riaditeľ Slovenskej sporiteľne, ktorý cenu prevzal.