Čaputová zverejnila fotku partnera: Začínajú sa o mne šíriť rôzne konšpirácie, s kým žijem, prečo to tajím

Čaputová zverejnila fotku partnera: Začínajú sa o mne šíriť rôzne konšpirácie, s kým žijem, prečo to tajím Foto: FB Z. Čaputová

Kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová si doposiaľ viac ako ostatní kandidáti strážila svoje súkromie.

 

V posledných dňoch hovorí o rodine častejšie. o rodine sa rozrozprávala napríklad v Show Jana Krausa: „Som rozvedená, mám dve dcéry vo veku osemnásť a pätnásť rokov a mám partnera, ale nemyslím si, že by to mal riešiť bulvár. Prvú vlnu takého nenávistného prejavu a vymýšľania som zažila už v októbri. A nie je to nič príjemné, navyše keď to má dopad napríklad na deti.“

Dnes zverejnila fotku a meno svojho priateľa.

„Vedela som, že akonáhle začneme stúpať v prieskumoch, tak prídu útoky. Aj preto som sa snažila celú dobu chrániť svojich najbližších, nezaťahovať ich do kampane, nerobiť z nich reklamný pútač. Nechcela som, aby sa stali terčom. Nestojím proti záujmom mocných prvýkrát a viem, čoho sú schopní v záujme moci a vplyvu,“ napísala na facebooku a zverejnila svoju fotku s priateľom Petrom Konečným, ktorý je hudobníkom, fotografom a textárom. Jazzový kontrabasista a basgitarista spolupracoval pri viacerých charitatívnych projektoch, napríklad pri projekte Úsmev ako dar.

„Začínajú sa o mne šíriť rôzne konšpirácie, s kým žijem, prečo to tajím a podobne. Stretávam sa s rôznymi útokmi z ktorých vyplýva, že ak žena žije bez partnera, tak ako keby mala menšiu hodnotu. Pritom je množstvo silných a samostatných žien, rovnako ako mužov. Jednoducho a úprimne. Žijem sama so svojimi dcérami. Mojím priateľom, ktorý mi je aj v týchto dňoch veľkou oporou je skvelý človek, Peter Konečný,“ napísala.

Prečo skrýva Čaputová partnera a čo tým tají, sa zamyslel napríklad konšpiračný časopis Zem a Vek, web hlavne.sk ale aj  bývalý podpredseda SNS Rafael Rafaj, ktorého zamyslenie prebrali niektoré ďalšie konšpiračné médiá. Rafaj píše pri Čapútovej o akomsi zlyhaní jej "ženskej rodinnej role" a že si "zlomené rodinné šťastie" paušálne kompenzuje spoločenskou angažovanosťou a karierizmom.. "Čaputová hrá ako lacná bratislavská pipina ženskými zbraňami. Svojou posturikou tela, výrazom, pohľadom aj mimikou dáva všetkým najavo, že JE OBEŤ... Lapidárny pocit záchrancu rajcuje tak sedem z desiatich mužov. Niečo ako pocit užitočnosti pre idiota...," píše Rafaj.