Komplexné riešenie zabezpečenia verejného osvetlenia

Komplexné riešenie zabezpečenia verejného osvetlenia Foto: shutterstock

Verejné osvetlenie je v súčasnosti štandardom každej obce či mesta, pričom povinnosť poskytovania tejto služby zo strany samospráv vyplýva zo Zákona o obecnom zriadení. Verejné osvetlenie je významným prvkom pasívnej bezpečnosti obyvateľstva, bezpečnosti prepravy na komunikáciách a v značnej miere vizitkou turistickej atraktívnosti mesta či obce.

Problematika obnovy a modernizácie sústav verejného osvetlenia sa v priebehu ostatných rokov dostala predovšetkým do polohy získania nenávratných finančných zdrojov na výmenu svietidiel a ušetriť náklady na celkové prevádzkovanie.

Pôvodné svetlá sú nahradzované novými, ktoré spotrebujú menej elektrickej energie a zároveň s vyššou intenzitou osvetlenia. Osvetlenie je riadené astronomickým systémom s nastavením podľa zemepisnej polohy mesta a pohybu Slnka. Celý systém riadenia je dôkladne prepracovaný do najmenšieho detailu. Najdôležitejší je výber spoľahlivej a overenej firmy, ktorá zabezpečí prevádzkovanie služby za nevyhnutnej podmienky modernizácie siete verejného osvetlenia vo vašej obci či v meste.

 Foto: shutterstock

Služby verejného osvetlenia, vykonávané spoločnosťou FIN.M.O.S., a.s.

Spoločnosť FIN.M.O.S., a.s. je významnou firmou, ktorá poskytuje služby verejného osvetlenia obyvateľstvu v plnom rozsahu, a to vrátane zabezpečenia údržby a dodávok elektrickej energie. Nedeliteľnou súčasťou služieb je rekonštrukcia a modernizácia siete verejného osvetlenia v dohodnutom rozsahu na vlastné náklady spoločnosti.

Pozitívne referencie od spokojných klientov

Spoločnosť FIN.M.O.S., a.s. sa môže pochváliť pozitívnymi referenciami od mnohých spokojných klientov, ktorí sa o spolupráci vyjadrujú pozitívne. Príkladom sú primátori miest Rožňava, Galanta, Liptovský Mikuláš či Vranov nad Topľou, ktorí potvrdili skutočný pokles elektrickej energie o takmer 50%! Prírastok svetelných bodov, modernizácia verejného osvetlenia a koniec koncov i nižšie rozpočtové zaťaženie príslušných miest sú ďalšie z predností, prečo je správne uprednostniť firmu, ktorá sa stará o zabezpečenie a realizáciu projektov mimo operačných programov EÚ.