O 100 dní budú Eurovoľby - kampaň prináša súťaž, špeciálnu schránku aj časomieru

O 100 dní budú Eurovoľby - kampaň prináša súťaž, špeciálnu schránku aj časomieru Foto: EP

Len niekoľko týždňov po prezidentských voľbách čakajú Slovensko ďalšie dôležité voľby – voľby do Európskeho parlamentu. Voliči na Slovensku budú v sobotu 25. mája 2019 vyberať 14 zástupcov do Európskeho parlamentu.

 

Foto: Kancelária EP na Slovensku

Kancelária Európskeho parlamentu dnes 14. februára – presne 100 dní pred voľbami – predstavila viacero celoslovenských komunikačných aktivít - špeciálnu časomieru, eurovolebnú schránku, súťaž o návštevu sídla EP v Štrasburgu a ďalšie aktivity.

Schránka a pohľadnice, ktoré môžte poslať aj sebe

Kancelária EP pripravila „Eurovolebnú schránku“. Ktokoľvek môže napísať na pripravenú pohľadnicu odkaz známemu ale aj sám sebe a potom vhodí do schránky. Kancelária EP v máji tieto pohľadnice rozpošle ako pripomienku, že sa blíži termín eurovolieb.

Schránky budú na rôznych miestach po Slovensku. K dispozícii budú aj na vyše 70 podujatiach po celom Slovensku, ktoré pripravuje Kancelária EP aj v spolupráci s rôznymi partnermi. „Záleží nám na tom, aby ľudia napriek svojim mnohým povinnostiam na termín eurovolieb nezabudli a zúčastnili sa na nich,“ povedal riaditeľ Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku Robert Hajšel.

Časomiera odrátava 100 dní

Na svojom facebookovom aj instagramovom účte Kancelárie EP na Slovensk usa objaví časomiera, odrátavajúca dni do volieb a tzv. Volebný event, ktorý bude prinášať aktuality o eurovoľbách a EÚ. „Občania tak budú mať možnosť vyjadriť svoj názor a motivovať ďalších k účasti na májových voľbách. Zároveň nájdu odpovede aj na otázky ako voliť, kde je možné voliť, ako si vybaviť voličský preukaz a ďalšie,“ informuje Kancelária EP.

 

Súťaž o cestu do sídla EP

V súvislosti s eurovoľbami rozbehol EP na mikrosite iniciatívu Tentoraz idem voliť. Z tých, ktorí sa k iniciatíve už pripojili alebo tak urobia do 31. marca Kancelária EP vyžrebuje tridsať výhercov zo Slovenska, ktorí budú mať možnosť navštíviť sídlo europarlamentu v Štrasburgu počas posledného plenárneho zasadnutia EP pred eurovoľbami. Do iniciatívy sa zatiaľ zapojilo približne 160.000 ľudí, z toho je takmer 7.000 Slovákov.

 

Zvýšiť povedomie o eurovoľbách majú aj dve webové stránky „Čo pre mňa robí Európa" a „Európske voľby“ a interaktívna aplikácia „Európa na dlani“, ktorá prináša informácie to tom, čo pre nás robí EÚ v rôznych oblastiach.

 

Článok vznikol na základe spolupráce Omediach.com a Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.