Heineken Slovensko má nového generálneho riaditeľa

Heineken Slovensko má nového generálneho riaditeľa Foto: Heineken Slovensko

Novým generálnym riaditeľom Heineken Slovensko sa stal Rene Kruijt. Vo vedení spoločnosti od januára nahradil Odina Goedharta, ktorý ku koncu minulého roka oznámil svoj odchod zo Slovenska, oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

Rene Kruijt prichádza na Slovensko s manažérskymi skúsenosťami z koncernu Heineken, pre ktorý pracuje od roku 1985. Začínal ako obchodný zástupca, neskôr sa vypracoval na viacero komerčných pozícií v Holandsku ako aj exportných trhoch. Pred príchodom na Slovensko pôsobil od októbra 2015 ako generálny riaditeľ spoločnosti Bralima, koncernu Heineken N.V. v Demokratickej Republike Kongo.  

„Veľmi sa teším na svoje pôsobenie na Slovensku. Čakajú nás mnohé výzvy, na ktorých budeme spoločne s celým tímom s nadšením pracovať. Naším cieľom bude predovšetkým udržať a naďalej posilňovať hodnotu portfólia značiek a ich jednotlivé postavenie na trhu. Zároveň sa zameriame na sektor HORECA a jeho dlhodobý rozvoj,“  povedal pri príležitosti nástupu do funkcie Rene Kruijt V spoločnosti Heineken na Slovensku pôsobil už v minulosti na pozícii obchodného a distribučného riaditeľa, ktorým sa stal v roku 2001.

Počas svojej manažérskej kariéry bol Kruijt tiež komerčným riaditeľom v Rwande a obchodným a distribučným riaditeľom v Egypte. Pôsobil aj vo funkcii generálneho riaditeľa Surinaamse Brouwerij v Suriname.