Ste vy alebo vaši známi na fotkách Novembra 1989? Môžete byť Tvárami slobody

Ste vy alebo vaši známi na fotkách Novembra 1989? Môžete byť Tvárami slobody Foto: Tvareslobody.sk

Spoločnosť O2 sa rozhodla pripomenúť udalostí roku 1989 nezvyčajnou kampaňou.

 

Pripravila stránku s názvom tvareslobody.sk, kde je množstvo fotiek z novembrových a decembrových udalostí roku 1989 s rôznych miest Slovenska, kde si ľudia môžu nájsť svoju fotku, označiť sa a napísať svoj krátky príbeh.

 Nosnou témou kampane je ďakovanie.

Na fotke sa napríklad našiel Martin z Bratislavy, ktorý bol v roku 1989 študentom: „V aule v ten deň vznikol prvý štrajkový výbor študentov, začal sa neľahký dialóg s vtedajším vedením fakulty a bol tam mikrofón, do ktorého študenti mohli po prvý raz verejne a slobodne formulovať svoje názory na stav spoločnosti a jej politické smerovanie. V euforickej nálade zaznelo iste mnoho naivných a neusporiadaných myšlienok (vrátane mojich), ale ten zážitok z nečakanej bezbrehej slobody bol skutočne oslobodzujúci. Bol som jedným z pešiakov Nežnej revolúcie, ale som veľmi rád, že som bol aspoň takto pri tom. Skúsenosť života v neslobode a slobode ma natrvalo poznačila a aj tých neslobodných prvých 19 rokov života pre mňa predstavuje – napríklad aj pri štúdiu dnešnej Číny – dôležitú etapu,“ napísal Martin.

 


„Cieľom kampane Tváre slobody bude poďakovanie nielen tým, ktorí stáli na tribúnach a ktorých tváre pozná celé Slovensko, ale aj ľuďom z davu, ktorí pred mnohými rokmi našli odvahu vyjsť do ulíc a vybojovať nám slobodu a demokraciu,“ píše spoločnosť O2 v tlačove správe, ktorá vyzvala ďalšie spoločnosti, aby sa pridali ku kampani. K výzve podporiť túto aktivitu sa pripojili Tesco Mobile, O2 Czech Republic, Martinus, Pelikan, Pixel Federation, Slido, Sygic a Websupport.

Špeciálnu kampaň pripomínajúcu udalosti novembra mala spoločnosť O2 aj minulé roky.

Podrobnosti: O2 dá všetkým pocítiť, čo je železná opona

 Foto: O2

„17. november je pre nás veľmi silnou a dôležitou celospoločenskou témou. Už pár rokov neváhame každoročne pripomínať, že v tento deň sme získali veľa - demokraciu a slobodu, ktorá však v mnohých oblastiach dodnes nie je samozrejmosť,“ povedala šéfka komunikácie O2 Slovakia Tereza Molnár. „Chceme v tom aj naďalej pokračovať a toto posolstvo odovzdávať ďalej, ako aj poďakovať tým, ktorým sa ďakovalo málo – ľuďom spod tribún. Je pre nás preto prirodzené spojiť sa aj s inými partnermi, ktorým záleží na tom, aby sa na tento dátum nezabudlo a aby sme si ho pripomínali všetci spoločne a rovnako pripomenúť si, aké je pre občiansku spoločnosť dôležité nebyť ľahostajný, ale zaktivizovať sa, keď je to potrebné,“ dodala Tereza Molnár.

 

Súčasťou kampane Tváre slobody je webstránka. Postupne budú pribúdať aj ďalšie aktivity a rovnako aj spoločné aktivity značiek, ktoré sa do kampane spolu s O2 zapoja.