The Information: Meta zvažuje, že zníži objem peňazí, ktoré platia médiám

The Information: Meta zvažuje, že zníži objem peňazí, ktoré platia médiám Reprofoto y60 minutes

Americká spoločnosť Meta Platforms uvažuje o znížení objemu peňazí, ktoré platia médiám. S odkazom na svoje zdroje to píše server The Information. Meta je vlastníkom facebooku a ďalších projektov, v poslednom čase sa začala zameriavať na prepojenie virtuálnej reality so skutočným svetom.

The Information uvádza, že Meta prehodnocuje partnerstvá, ktoré uzavrela v posledných rokoch. Gigant sociálnych médií podľa zdrojov zaznamenal, že od vlaňajška, keď prestal byť americkým prezidentom Donald Trump, kliká menej ľudí na odkazy na články v médiách. Meta k tomu na otázku agentúry Reuters neposkytla zatiaľ žiadny komentár.

Spoločnosť Meta Platforms minulý týždeň uviedla, že začína spomaľovať rast počtu svojich zamestnancov. Firme klesá tempo rastu tržieb, za uplynulý štvrťrok bolo najslabšie za desať rokov. To viedlo šéfa spoločnosti Marka Zuckerberga k rozhodnutiu začať obmedzovať náklady.

Americké firmy Google a Meta, donedávna pôsobiaca pod názvom Facebook, v posledných rokoch čelili rastúcej kritike za to, že využívajú články médií, ale neplatia za ne. Najmä v minulom roku sa obe firmy dohodli s niektorými vydavateľmi v Európe aj inde vo svete na licenčných zmluvách, ktoré majú tento problém riešiť.