Sociálne siete Trumpa zablokovali, začal teraz zverejňovať statusy na svojich stránkach

Sociálne siete Trumpa zablokovali, začal teraz zverejňovať statusy na svojich stránkach Ilustr. foto: Facebook Donald Trump

Bývalý americký prezident Donald Trump si na svojich internetových stránkach nechal vytvoriť miesto pre svoje príspevky, ktoré ďalší ľudia môžu zdieľať na sociálnych sieťach Twitter a Facebook. Tie jeho účty zablokovali po tom, čo na začiatku januára jeho priaznivci vtrhli do Kapitolu, pri nepokojoch zomrelo päť ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Twitter, kde Trumpa sledovalo okolo 88 miliónov ľudí, exprezidenta zablokoval natrvalo. O ďalšom osude exprezidentovho profilu na facebooku rozhodne zvláštne dozorný panel spoločnosti, ktorý by svoj verdikt mal oznámiť dnes. Internetová platforma youtube nedávno uviedla, že uvoľní obmedzenia uvalené na Trumpov účet až usúdi, že sa znížilo nebezpečenstvo násilných incidentov v USA.

Niekdajší republikánsky prezident po zablokovaní na sociálnych sieťach svoje vyhlásenia oznamoval prostredníctvom tlačových správ, podotkla BBC. Upozornila tiež, že na novej Trumpovej platforme sa už objavilo niekoľko príspevkov s jeho teóriami o údajne zmanipulovaných prezidentských voľbách, v ktorých ho vlani porazil demokrat Joe Biden. Trump odmietal uznať volebné porážku a jeho tím výsledky napadol na amerických súdoch, sudcovia však sťažnosti zamietli.

Poradca exprezidenta Jason Miller nedávno oznámil, že sa Donald Trump vráti do sveta sociálnych sietí pomocou novej platformy. V utorok na twitteri uviedol, že tým nemyslel priestor na jeho webovej stránke. Vo veľmi blízkej budúcnosti budeme mať v tomto smere ďalšie informácie, napísal Miller vo svojom príspevku.