Facebook zablokoval stránky francúzskeho mesta, názov si pomýlil s nadávkou

Facebook zablokoval stránky francúzskeho mesta, názov si pomýlil s nadávkou

Sociálna sieť Facebook na niekoľko týždňov zablokovala stránky francúzskeho mestečka Bitche, pretože si jeho názov pomýlila s anglickou nadávkou. Algoritmus internetovej firmy usúdil, že meno mesta porušuje pravidlá ohľadom užívania vulgarizmov, pretože ho zamenil so slovom "bitch" (mrcha, pobehlica), čo je v angličtine často používaná urážka.

Teraz sa šéf francúzskeho zastúpenia spoločnosti Facebook starostovi mesta za kurióznu zámenu ospravedlnil, napísal server BBC. "Facebook nás 19. marca informoval, že naše stránky Ville de Bitche už nie sú on-line prístupné kvôli porušeniu podmienok používania služby," uviedol starosta mesta Benoit Kieffer. "Zdá sa, že meno nášho mesta si niekto zle vyložil," dodal.

Podľa starostu tento prípad dokazuje, že metódy, ktoré Facebook uplatňuje pre dohľad nad obsahom, tak úplne nefungujú. Hoci sa mesto snažilo firmu kontaktovať, chybu sa podarilo napraviť až teraz. Medzitým mesto Bitche s 5000 obyvateľmi na sociálnej sieti vystupovalo pod neškodným označením "Mairie 57230", teda označením podľa poštového smerovacieho čísla.