Denník N je novým majiteľom webu Hiking.sk a turistickamapa.sk

Denník N je novým majiteľom webu Hiking.sk a turistickamapa.sk Foto: Facebook Hiking.sk

Vydavateľstvo N Press sa stalo novým majiteľom slovenského webu pre turistov Hiking.sk a služby turistickamapa.sk.

Denník N novou akvizíciou rozšíri svoju ponuku textov o horách, turistike a príbuzných outdoorových športoch, ale aj o ochrane prírody a životného prostredia.

Web Hiking.sk vznikol v roku 2002 a obsahuje tisíce tipov na výlety na Slovensku aj v zahraničí. Jeho súčasťou je aj turistickamapa.sk a služba Hikeplanner, ktorá umožňuje naplánovať si vlastnú túru kdekoľvek na Slovensku.

Medzi najpopulárnejšie sekcie patrí deti.hiking.sk, kde čitatelia nájdu tipy na výlety s deťmi v rôznom veku.Všetky služby budú v priebehu marca začlenené pod doménu dennikn.sk.

"Od 1. marca sa Hiking.sk stáva súčasťou vydavateľstva N Press. Pre tento krok sme sa rozhodli preto, aby náš magazín v týchto neľahkých časoch nestagnoval, ale sa naopak ďalej rozvíjal.Veríme, že naše články či podcasty sa tak dostanú k ešte väčšiemu publiku než doteraz. Viac pozornosti a programovania si zaslúži aj turistická mapa, hikeplanner, galéria, či GPS databáza. V pláne je aj aplikácia pre mobilné telefóny," píšu zakladatelia webu Soňa a Ľubo Mäkkí, ktorý budú naďalej na webe Hiking pôsobiť.

"Značka a identita Hikingu bude zachovaná, prejdeme však pod doménu dennikn.sk. Pre editorov ani autorov sa nič nezmení. Veríme, že sa nám vďaka novému impulzu podarí nielen zlepšovať web, ale aj oveľa viac sa stretávať v horách," dodávajú.