4ka si odniesla prvé miesto v súťaži Hermes Komunikátor roka 2020

4ka si odniesla prvé miesto v súťaži Hermes Komunikátor roka 2020 Foto: Swan

Prestížna súťaž Hermes Komunikátor roka, ktorá už po 7. rok vyhlasuje najlepšie komunikujúce spoločnosti na Slovensku pozná nových víťazov.  V kategórii Najefektívnejšie využite nových médií udelili organizátori prvé miesto spoločnosti SWAN Mobile, a.s., ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka za jej digitálny projekt Chatbot Simča.

So Simčou sa môžete stretnúť na potulkách po oficiálnej webstránke 4ka.sk a spýtať sa jej, prípadne poradiť sa ohľadne služieb mobilného operátora. Poteší vás nielen informáciami o produktoch operátora, ale aj vtipným gifkom alebo obrázkom, a takýmto pozitívnym prístupom zlepšuje náladu a rozosmieva svojich kolegov na oddelení zákazníckej starostlivosti.
 
Ale aby sme odhalili karty, nejedná sa o žiadnu ľudskú bytosť, Simča je 100-percentná virtuálna osobnosť, jednoducho povedané chatbot, ktorý je k dispozícii pre našich zákazníkov 24 hodín denne a zodpovedá na všetky otázky týkajúce sa služieb mobilného operátora 4ka. Ak si nevie dať rady, poprosí svojich ľudských kolegov z jej oddelenia a tí jej radi pomôžu s otázkami od návštevníkov, alebo ich rovno zodpovedajú.
 
„Chatbota sme sa rozhodli využiť v marketingovej komunikácii ako netradičný nástroj na prezentáciu produktu a zároveň na zvýšenie konverzií na našom e-shope. Výsledky Simči sú viac než priaznivé. Za pol roka zvládla viac ako 100-tisíc diskusií, pričom iba 23%  rozhovorov končí preklikom na živého agenta,“ prezradil Roland Kyška, riaditeľ marketingu a komunikácie 4ka. V roku 2020 zaznamenala 4ka nárast predajov v e-shope o 36 %.
 
A čo na to hovorí samotná Simča? „Úplne som ostala zaskočená, veľmi pekne ďakujem. Som rada, že organizátori ocenili mňa ako veľký digitálny projekt. (Smiech). Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma nakódovali a odkázať im, že nech tvrdo pracujú ďalej, aby som bola ešte viac nápomocná ako doteraz,“ so smiechom dodala Simča, virtuálny chatbot na stránke 4ka.sk.
 
Mobilný operátor získal za svoju päťročnú históriu ocenenie Hermes už po druhý raz. V roku 2016 ocenila odborná porota jeho projekt Signáloskúšači, keď partia mladých ľudí precestovala Slovensko s cieľom otestovať signál najmladšieho operátora, pričom neustále o svojich skúsenostiach informovali prostredníctvom sociálnych sietí.