NAKA zadržala Štefana, ktorý sa Matovičovi vyhrážal bombovým útokom (FOTO)

NAKA zadržala Štefana, ktorý sa Matovičovi vyhrážal bombovým útokom (FOTO) Foto: Facebook Polícia SR

Národná kriminálna agentúra NAKA (odbor Východ) dnes v rámci akcie s názvom Pisateľ zadržala Štefana T. z Čiernej nad Tisou, ktorý je podozrivý zo šírenia poplašnej správy.

Štefan mal poslať prostredníctvom Slovenskej pošty zásielku premiérovi Igorovi Matovičovi na Úrad vlády SR. Obsahom listu, ktorý na Úrad vlády prišiel 1. apríla, bola hrozba bombových útokov na budovu Národnej rady SR, budovu politického hnutia a tretí neuvedený objekt.

Pisateľ sa vyhrážal, že k útokom dôjde, ak vláda nesplní do konca apríla jeho požiadavky - zrušenie sledovania obyvateľstva pomocou mobilných operátorov, vyhlásenie referenda o vystúpení SR z NATO a trestné stíhanie ľudí z nemenovaného politického hnutia. Trestne stíhaný bol Milan Mazurek či Marián Kotleba z ĽSNS.

„Osoba bola zadržaná dnes v skorých ranných hodinách. Pri domovej prehliadke boli zaistené mobilné telefóny, výpočtová technika a ďalšie dôležité predmety. Na prípade je dôležité vyzdvihnúť činnosť príslušníkov operatívy NAKA Východ, ktorí sa výraznou mierou podieľali na objasnení prípadu, vrátane úkonov spätými s písmoznalectvom,“ informuje polícia.

Trestná sadzba za šírenie poplašnej správy je od 1 do 5 rokov. O obvinení pisateľa a možnej väzbe sa rozhoduje v týchto chvíľach, informuje polícia.