Šport.sk má nového šéfredaktora (FOTO)

Šport.sk má nového šéfredaktora (FOTO) Foto: RAS SK

Od 1. júna 2020 má web Šport.sk nového šéfa.

Šéfredaktorom sa stal Marek Balický, ktorý doteraz pôsobil ako zastupujúci šéfredaktor Šport.sk. Je zodpovedný za kompletný obsah a výkonnosť webu Šport.sk, ktorý je projektom vydavateľstva Ringier Axel Springer SK a spoločnosti Šport Press, vydavateľa printového denníka Šport.

Balický nastúpil do Ringier Axel Springer SK v marci 2015 ako športový redaktor. Následne sa stal zástupcom šéfredaktora. Od októbra 2019 bol poverený vedením redakcie.

Šport.sk ponúka športové spravodajstvo, tabuľkový a výsledkový servis, online prenosy športových zápasov, videá či fotografie.

„Rozhodli sme sa riešiť túto personálnu otázku v rámci interných zdrojov. Veríme, že sme sa rozhodli správne. Nový šéfredaktor má byť zárukou, že napriek komerčným ambíciám nebudeme podliezať latku kvality. Takisto od neho očakávame väčšie prepojenie v rámci športového kolektívu či už v RAS alebo Šport Presse, či už pri existujúcich projektoch alebo tých nových,“ povedal Marian Zima, riaditeľ Šport Press.

„Marek Balický spĺňa vysoké kritéria, ktoré sme si ako najväčšie slovenské online médium stanovili. Našim cieľom je naďalej ostať nielen najčítanejším, ale aj relevantným, konzistentným a serióznym športovým médiom. Marek Balický svojou doterajšou prácou a prístupom podporuje túto stratégiu, ako aj naše dlhodobé ciele,“ povedal František Novák, CDO Ringier Axel Springer SK.