Novinka: Vyrobili bielizeň s čipom, ktorá má odlákať závislých od mobilov (VIDEO)

Novinka: Vyrobili bielizeň s čipom, ktorá má odlákať závislých od mobilov (VIDEO) Foto: Deutsche Telekom

Nápad predávať spodnú bielizeň so zabudovaným čipom, ktorá pomôže užívateľom bojovať so závislosťou na mobilných telefónoch, pôvodne zamýšľala nemecká telekomunikačná spoločnosť Deutsche Telekom ako drobný žart.

 

Ukázalo sa však, že svojím produktom, ktorý má pomôcť mladým ľuďom nájsť si viac času na trávenie intímnych chvíľok s partnerom, možno nečakane objavil dieru na trhu. Prvé sady "chytrej bielizne" sa totiž vypredali behom šiestich týždňov, napísal britský denník The Times.

Set určený pre milenca posadnutého mobilnými zariadeniami pozostáva z dvoch kusov spodnej bielizne v sýto ružovej farbe, ktorá má v kapsičke na zadnej strane zabudovaný čip. Ten je možné prepojiť s mobilnou aplikáciou, ktorú si obaja partneri nahrajú do telefónu, a bielizeň potom slúži k odlákaniu pozornosti od mobilu k milostným aktivitám. Ten z partnerov, ktorý má pocit, že ten druhý sa práve venuje telefónu viac, než svojmu náprotivku, sa môže v bielizni prejsť okolo neho. Čip sa v tej chvíli spáruje s aplikáciou, a v telefóne tým nastaví modus "láskyplnej chvíľky".

V tomto nastavení telefón blokuje všetky prichádzajúce hovory a správy a začne prehrávať playlist s romantickými piesňami. Podľa Deutsche Telekom tak má partnerom dopriať chvíľkový oddych od technológií a pomôcť im sústrediť sa jeden na druhého.

"Inteligentnej bielizne" vyrobila firma iba pilotných 1000 kusov. Súprava v cene 25 eur ale z pultov rýchlo zmizla a stále je po nej dopyt. "Chceme, aby mladé páry s našou pomocou dokázali lepšie bojovať s odcudzením spôsobeným digitálnymi technológiami. Tá bielizeň je úmyselne trochu absurdný produkt, pretože humor je často najlepší spôsob, ako získať niečiu pozornosť a začať s ním komunikovať," vysvetlil hovorca Deutsche Telekom Wolfgang Kampbartold.