Facebook predstavil nové logo

Facebook predstavil nové logo

 Americká spoločnosť Facebook predstavila nové logo, ktorým sa chce odlíšiť od rovnomennej aplikácie a dať najavo, ktoré produkty jej patria. Novú značku chce firma začať používať pri svojich produktov a v marketingových materiáloch v najbližších týždňoch.

 

"Táto zmena značky je spôsob, ako lepšie vysvetliť našu vlastnícku štruktúru ľuďom a podnikom, ktorí využívajú naše služby k prepojeniu, zdieľaniu, budovaniu komunity a rozširovanie svojich priaznivcov," uviedla firma vo vyhlásení.

Facebook začal pred 15 rokmi ako sociálna sieť. Ponúka viacero produktov prepájajúcich ľudí. Sociálna sieť Facebook si ponechá svoju vlastnú značku. Nové označenie používa obvyklú typografiu a veľké písmená k vytvoreniu vizuálneho rozlíšenia medzi firmou a rovnomennou aplikáciíou.

"Ľudia by mali vedieť, ktoré spoločnosti vyrábajú produkty, ktoré používajú," uviedla spoločnosť Facebook. Upozornila, že medzi jej hlavné služby patrí aplikácie Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Portal a Calibra. Tieto aplikácie a technológie roky zdieľajú infraštruktúru a ich tímy často spolupracujú.

V júni začala firma k svojim aplikáciám pridávať vyjadrenie "from Facebook". V najbližších týždňoch chce začať používať novú značku u svojich produktov a v marketingových materiáloch, vrátane nových firemných internetových stránok.